Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Parkeergarage, Emmen | Driemaal is scheepsrecht:  Riant ondergronds parkeren in Emmen

Parkeergarage, Emmen | Driemaal is scheepsrecht: Riant ondergronds parkeren in Emmen

Voordat de uitbreiding van de huidige parkeergarage Willinkplein gereed is, kan er niet worden begonnen met de hoogbouw die erop komt te staan. BudoBouw BV uit Zwolle werkt momenteel hard aan het realiseren van deze ondergrondse uitbreiding met circa 365 parkeerplaatsen op niveau -1 en diverse technische ruimten, een sprinklerbassin, een nieuw trappenhuis en een lift op niveau -2, aan de zuidzijde van het Raadhuisplein in Emmen. Een project van Akor BV uit Rijssen, in opdracht van projectontwikkelaar Peter van Dijk.

De parkeerkelder tijdens de stort.

 

We spreken ten kantore van BudoBouw in Zwolle met bedrijfsleider Jeroen van Ostaijen. “Een leuk detail aan dit project is dat we de nu uit te breiden parkeergarage ook hebben gemaakt”, vertelt hij. “Deze uitbreiding is een verlenging van de eerder gerealiseerde parking, volledig ondergronds.”

De stekeinden zijn inmiddels afgedekt.

 

Eindfase van de ruwbouw is bereikt

Op het moment van dit interview verkeert BudoBouw in de eindfase van de ruwbouw. “Ook het trappenhuis en de liftombouw, alsmede het sprinklerbassin vallen onder onze competentie”, somt Van Ostaijen op. “Na de bouwvak beginnen we aan de hellingbanen van -2 naar -1 en de buitenhellingbaan; de nieuwe ingang naar de parkeergarage. Deze uitbreiding van de parkeergarage bevindt zich op niveau -1 en ontsluit straks niveau -2. Om die aansluiting te maken op het bestaande deel moest er eerst een tussenwand gesloopt worden.”

Opslag van de bouwmaterialen.

 

Monolitische vloer met fundering van betonnen balken

“Niveau -2 moest klaar zijn voor de kerst, dat is ons gelukt. Vanaf de kerst tot nu hebben we de gehele fundatie en vloeren voor niveau -1 gerealiseerd. We hebben het dan over een monolitische vloer met een fundering van betonnen balken. We gebruiken hier onze standaard methodieken voor, wel is er een speciale volgorde uitgedacht voor het storten van de fundering en vloer, zodat het aanbrengen van balken en kolommen eerder kon plaatsvinden. Na de bouwvak, wanneer de prefab bovenbouw gereed is, realiseren we de interne hellingbanen, nieuwe inrit voor de ontsluiting van de gehele garage alsmede de druklagen over het kelderdek”, legt Van Ostaijen uit. De prefab holle wanden en kolommen zijn door een derde partij gebouwd. “Deze holle wanden worden afgestort door BudoBouw, wat tevens geldt voor de druklagen op de begane grond.”

sprinklertank-min-twee-kopieren

Het sprinklerbassin op -2.

 

In totaal realiseert BudoBouw een extra 5.000 m2 aan parkeerruimte onder de prestigieuze hoogbouw die nog moet verrijzen. “Goed voor nog eens circa 365 extra parkeerplaatsen, die aanvullend zijn op de al aanwezige parkeerplaatsen in de eerder gebouwde parkeergarages”, zegt Van Ostaijen tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details