BISON Shopping Center

Impressie parkeergarage Bisonspoor in Maarssen.

02:09
29-11-2018

Parkeergarage Bisonspoor, Maarssen

Nieuwe parkeergarage BISON Shopping Center is prettig, veilig én mooi

In opdracht van eigenaar Winter Trust B.V. en in samenwerking met dochteronderneming en parkeeradviesbureau Continental Car Parks, verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng en Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs heeft Aan de Stegge Twello het ontwerp, het vergunningentraject en de overleggen met de stakeholders/huurders van het winkelcentrum, de gemeente en alle nutsbedrijven voor zijn rekening genomen. Vervolgens is gestart met de bouw, waarvoor de Gelderse aannemer gebruik heeft gemaakt van haar prefab Parkdeck parkeersysteem, dat een staalconstructie met slanke en eenvoudig te reinigen kokerkolommen omvat, evenals monoliet afgewerkte, gladde kanaalplaatvloeren met

Tekst: Lieke van Zuilekom
Beeld: Aan de Stegge Twello
Projectinfo

Comfortabel en veilig parkeren
De werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties in de nieuwe parkeergarage van het BISON Shopping Center in Maarssen zijn geëngineerd, geleverd en gemonteerd door totaalinstallateur Lomans. 

“In opdracht van Aan de Stegge Twello en conform het bestek hebben wij de hemelwaterafvoeren, verlichting, hellingbaanverwarming en algemene voorzieningen gerealiseerd, evenals de verlichting in de loopbrug”, vertelt Bart-Jan Kuijl namens Lomans. “Om een optimaal en gelijkmatig lichtniveau in de parkeergarage te borgen, zonder donkere hoeken, hebben wij Luminaid LED-tubes boven de parkeervakken gemonteerd die de rijbanen vanaf twee zijden aanlichten. De verlichting wordt geschakeld door middel van bewegingssensoren. Tevens is er rijspoorverwarming toegepast in de parkeergarage ter voorkoming van gladheid in de winter. Dit is toegepast ter plaatse van de hellingbanen tussen de bovenste twee verdiepingen. Diverse sensoren meten constant de temperatuur van het wegdek, op basis waarvan de verwarmingsinstallatie automatisch en vraaggestuurd wordt in- en uitgeschakeld. Daarmee worden een optimale toegankelijkheid, veiligheid én comfort in de parkeergarage geborgd.”

Stedenbouw partners

BlittaParkeergarage P3