Park Zelandus

Vooraanzicht van de drie appartementengebouwen.

01:49
05-11-2018

Park Zelandus, Terneuzen

Nieuwe urban villa’s in Terneuzen

Terneuzen is een drietal prachtige urban villa’s rijker. Vlak voor de Bouwvak van 2018 zijn de laatste twee appartementengebouwen van Park Zelandus aan de Bellamystraat opgeleverd. De drie frisogende bouwwerken, Thalia, Euphrosyne en Aglaiä, zijn uitgevoerd in witte en zwarte tinten. 

Op de plaats waar vroeger zwembad De Honte lag, staan nu enkele fraaie stadsvilla’s, vierlaagse woongebouwen met elk 18 appartementen en een eigen parkeerterrein. Rondom de panden wordt nog een groengebied aangelegd met onder meer een vijver en veel beplanting. De totstandkoming van Park Zelandus had nogal wat voeten in de aarde,

Tekst: Irene Teunissen
Beeld: Aannemingsbedrijf Fraanje B.V.
Projectinfo

EPDM-dakbedekking voor Park Zelandus
De daken van de stadsvilla’s van Park Zelandus zijn bekleed met EPDM. Een toekomstgerichte dakbedekking, gecombineerd met hoogwaardige PIR-isolatie.

Daktechniek Allaart-de Kraker heeft de dakbedekking en isolatie van de drie stadsvilla’s aangebracht. Het bedrijf uit het Zeeuwse Arnemuiden is onder meer gespecialiseerd in EPDM-dakbedekking. Volgens Kees Quist, werkvoorbereider/uitvoerder bij Allaart-de Kraker, is Zeeland een echte ‘EPDM-provincie’. “Zo’n 70 procent van alle nieuwbouwdaken wordt uitgevoerd in EPDM. Ook bij Park Zelandus hebben we het toegepast op de daken, balkons en overkapping van de hoofdentrees.” Daarvoor is eerst PIR-isolatie op de betonnen vloer van de daken en balkons aangebracht. Ondanks de geringe dikte levert deze hardschuim isolatie een optimale isolatiewaarde op. Daaroverheen is EPDM-folie gelegd. Dit losliggende systeem is aan de randen verlijmd en heeft riviergrind als ballast. “Voordelen zijn dat boren in beton niet nodig is zodat minder koudebrug ontstaat, en dat het dak snel waterdicht is. Voor de balkons is hetzelfde procedé toegepast maar dan met tegels zodat je er kunt zitten. Voor de dakjes van de entreegebouwen was isolatie niet nodig. Hier is het EPDM volledig verlijmd op het houten dakbeschot.”

Stedenbouw partners

Supervlakke vloerenJan De Nul Group