Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Overnames en autonome groei bieden meer mogelijkheden met dezelfde onafhankelijkheid en meer flexibiliteit
Hoogwaardige zeefdruk is een specialiteit van Scheuten Projects, zoals hier bij het VUMC in Amsterdam met een katoenpatroon motief.

Overnames en autonome groei bieden meer mogelijkheden met dezelfde onafhankelijkheid en meer flexibiliteit

De technische kennis en persoonlijke omgangswijze, alsmede de beste logistieke oplossingen van Scheuten Projects uit Venlo staan opdrachtgevers echter ter beschikking. Met ervaren projectengineers die de glasbehoeften omzetten in custom-made glasoplossingen, die wereldwijd in de meest uiteenlopende projecten geïntegreerd worden. Recente overnames en autonome investeringen bij Scheuten openen nieuwe mogelijkheden en synergiën en zorgen voor verdere versterking van de markpositie van het bedrijf op het gebied van projectglas.

Met de bouw van een nieuwe productielijn voor interieurglas breidt Scheuten zijn portfolio verder uit om als totaalleverancier van vlakglas uit te groeien.

Scheuten Projects richt zich op projectklanten, die expertise nodig hebben op het gebied van glas en gevels. Dankzij uitgekiende logistieke oplossingen kunnen die glasprojecten zich overal op de wereld bevinden, ook al hebben klanten vaak hun (hoofd)kantoor in Nederland staan. “Binnen Scheuten Projects werkt een aantal bedrijven samen om een compleet portfolio aan glas te combineren met uitgebreide technische kennis en uitwisseling van productiecapaciteit voor snelle leveringen”, zegt Siegfried Diesterbeck, businessunit manager van Scheuten Projects in Venlo. Naast Scheuten Glas in Nederland vallen onder dit intensieve samenwerkingsverband BGT Bischoff Glastechnik AG, SITEC Produktions GmbH en sinds dit jaar ook Okalux Glastechnik GmbH, dat zich met speciale glasoplossingen richt op het thema daglicht. Door de recente overname van Scheuten door Glas Trösch zijn ook hun resources vrijgekomen voor gebruik. Diesterbeck: “De gebundelde kennis en ervaring, maar ook de persoonlijke ondersteuning vanuit onze projectorganisatie zijn samen met het enorme productiearsenaal voor hoogwaardige glasoplossingen onze onderscheidende troeven om elk project succesvol af te ronden. Wij begrijpen daarbij hoe belangrijk perfecte productkwaliteit is voor de eindverwerking bij onze klanten. Door bouwproces onderbrekingen -door uitval en omruil van geveldelen- te elimineren besparen we onze klanten veel tijd en geld”. De overname door Glas Trösch opent daarbij nog meer mogelijkheden, zoals de mogelijkheid om jumbo glasplaten met afmetingen van maar liefst tot 3,21 x 9 m te leveren.

Scheuten Projects levert wereldwijd aan projectklanten, maar in het uitgebreide portfolio vindt men ook thuiswedstrijden, zoals het nieuwe Canon hoofdkantoor in Venlo.

Ook na de overname blijft Scheuten onafhankelijk en kan het putten uit coatings van diverse leveranciers. Zo blijft de beste oplossing beschikbaar voor klanten. Dat de samenwerking met leveranciers waardevol is, blijkt uit het recent gelanceerde Multisafe® Fade, een geavanceerd gelamineerd glas-designproduct voor met name balkonhekken en balustrades. Dit veiligheidsglas met een unieke interlayer folie met een groot en perfect naadloos melkwit verloop kan worden aangeboden door de uitstekende, intensieve samenwerking met folieleverancier Sekisui S-Lec in Roermond.

Investeren in de toekomst

Ook autonoom blijft Scheuten Projects investeren in verdere uitbouw van activiteiten. Zo wordt er op dit moment gebouwd aan een nieuwe productielijn voor interieurglas. Diesterbeck weer: “We zijn al gewend aan volledige gevels van glas, maar ook binnenin gebouwen speelt glas een steeds grotere rol. Met deze nieuwe lijn worden we een complete aanbieder van vlakglas rondom én in het gebouw.” Scheuten Projects ziet de toekomst, ondanks de huidige veranderende marktomstandigheden, dan ook met vertrouwen tegemoet. “Door de recente ontwikkelingen en lopende investeringen in machines en personeel zijn we goed uitgerust en voorbereid, waarbij we profiteren van de hechte samenwerkingen en van alle mogelijkheden binnen de gehele groep”, sluit Diesterbeck af.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details