Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Out of the box denken over lichtbeheersing

Out of the box denken over lichtbeheersing

Gebouw 60 van Vanderlande is daarvan een prachtig voorbeeld. Het projectteam contacteerde Eureka International b.v., de makers van Suncolor® lichtwering, om mee te denken over een gepaste oplossing voor dit nieuwbouwkantoor. Het merk Suncolor® staat immers synoniem voor veelzijdige oplossingen in lichtwering, verduistering en raamdecoratie.

“Maatwerk is voor ons de regel. Voor projecten in binnen- en buitenland creëren en produceren we steeds weer specifieke systemen voor de meest complexe raamvormen en montagedetails. Bij Vanderlande kwam specifiek de vraag om Cradle to Cradle materialen te gebruiken, met het oog op duurzaamheid en circulair bouwen. Met ons greendoek, 100% vervaardigd uit gerecycleerde petflessen, kunnen we daarop een passend antwoord bieden en ondersteunen we de BREEAM-NL-certificering van dit mooie project”, licht directeur Benjamin Buhrmann toe. “Het gaat hier om een doorlopende vliesgevel, waar de opdrachtgever de mogelijkheid wil behouden om de ruimte flexibel in te delen. Daarom hebben we het rolgordijnsysteem uitgerust met speciale, fluisterstille motoren met een uniek IP-adres, zodat ze individueel of als groep eenvoudig in het gebouwbeheersysteem geïntegreerd kunnen worden. Deze duurzame, schaalbare en digitale oplossing laat toe om de lichtwering zo energie-efficiënt mogelijk in te stellen. Aangezien meerdere elementen op een uiterst slank gevelsysteem gemonteerd moesten worden, ontwikkelden we een oplossing waarbij de openingen tussen de afzonderlijke doeken zeer klein gehouden zijn.”

Net na de bouwvak van 2020 vonden de eerste gesprekken plaats en eind mei werden de werkzaamheden afgerond. De jarenlange ervaring met maatwerk en speciale oplossingen laat Eureka International b.v. toe om snel en flexibel te schakelen bij elke aanvraag.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details