Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentra

Opslag onder multicondities conform bouwkundige eisen

Naamloos-1

Tekst | Roma

20 augustus 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In 2021 is er gestart met het vierde gebouw van Cool Control. Deze nieuwbouw, ook op het industrieterrein Honderdland in Maasdijk, omvat 15.000 m2 vloeroppervlak, verdeeld over drie bouwlagen. Roma Projects realiseerde zowel de complete sandwichpanelenbouw met gevels aan de buitenkant als de inpandige koel- en rijpingscellen en verpakkingsafdeling. Volgens planning is het gebouw in mei in gebruik genomen.

Goede voorbereiding werpt vruchten af

Paul Pallandt, commercieel directeur van Roma, werd vanaf het begin bij het project betrokken door de architect en aannemer. “Het gebouw huisvest veel compartimenten met verschillende condities voor opslag en rijping van fruit. Het is de uitdaging om deze compartimenten optimaal thermisch te isoleren én om tegelijkertijd te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften van het Bouwbesluit”, vertelt hij. “Door overleg met elkaar in de ontwerpfase over te verwachten koudebruggen en brandwerendheid van de wanden en doorgangen, hebben we de valkuilen getackeld. Dit vergde extra tijd maar heeft zijn vruchten afgeworpen in de uitvoeringsfase.”

Veel informeel overleg

Met zoveel vakdisciplines van bouw- en installatiepartijen in de uitvoering is een doorlopende onderlinge afstemming cruciaal. “Hier hebben wij vooral invulling aan gegeven door veel informeel overleg”, vertelt Dave Canters, projectleider van Roma. “De basis was al vastgelegd in de afspraken met Van Mierlo en in de planning. Maar door regelmatig informeel overleg, ook met de voormannen van de andere partijen in de uitvoering, kunnen we de kwaliteit van ons werk beter bewaken én realiseren dat we binnen de afgesproken planningstermijn opleveren.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details