Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Opschaling, het op gang brengen van bouwstromen en het bevorderen van continuïteit

faay-kingsize-linkedin-kopieren

3 september 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Op dinsdag 24 september vindt Bouwstroom event: Flaneren op de Conceptenboulevard plaats. Dit evenement staat volledig in het teken van samenwerking binnen de bouw. Al tijden een hot item. Het NCB werkt aan een en megaverbond tussen vragers, aanbieders en bouwers om goedkopere woningen te bouwen en zodoende aan de prangende vraag uit de woningmarkt te voldoen. Ook FAAY-wanden zijn in diverse van deze concepten verwerkt. Een nobel streven zo’n bouwstroom, maar hoe organiseer je dat dan?  Vanuit welke ‘afspraken’ ga je werken? Aan welke concepten kan je dan denken? Tijdens het Bouwstroom event, georganiseerd door het NCB, zal ingezoomd worden op bovenstaande vragen en komen zij met handreikingen die nu al gebruikt worden in samenwerkingen binnen ‘de Bouwstroom’.

Opening: Feestelijke lancering

Het Bouwstroom Event start met een feestelijke lancering van de online Conceptenboulevard door gedeputeerde Ruimte en Wonen Provincie Noord-Brabant Erik van Merrienboer en Aedes voorzitter Marnix Norder. Zij zoomen in op de uitdagingen die zij zien rond betaalbare nieuwbouw. Welke oplossingen en prioriteiten bevinden zich aan die onderkant van de woningbouwmarkt? En welke rol neemt transparantie en samenwerking hierbij in?

Kennissessie: Bouwen aan de bouwstroom

De omslag naar conceptueel bouwen vraagt om een verandering in denken en doen voor de betrokken partijen. Een andere manier waarop intern en extern wordt samengewerkt. Hiervoor is nieuwe kennis nodig. In de kennissessie die deze middag wordt aangeboden staat inspiratie over conceptueel bouwen en diens werkwijze centraal.

Flaneren op de Conceptenboulevard

Na het plenaire gedeelte hebben deelnemers de kans om met drie conceptaanbieders in gesprek te gaan. In drie rondes van ieder 30 minuten kan van gedachten gewisseld worden over hun innovatieve concepten. Voor vragers een ideaal moment om erachter te komen wie of wat het beste past bij hun visie, om ideeën op te doen en alvast een basis te leggen voor wellicht een langdurige samenwerking.

Kom ook 24 september

De participerende conceptaanbieders zijn inmiddels bekend. Kom ook 24 september om deel te nemen aan dit event. Als deelnemer kies je bij aanmelding (maximaal) drie sessie met conceptaanbieders. Vanaf 12.30 uur staat de koffie en thee voor klaar met een broodje in Rosmalen (Heijmans, Graafsebaan 65). Het programma start vanaf 13.00. Rond 17:00 vindt de afsluiting plaats met een borrel.

Het NCB trakteert

Dit event is gericht op NCB-leden en corporaties. Alle corporaties en NCB-leden hebben gratis toegang. We nodigen vooral corporaties uit om met meerdere collega’s te komen die werkzaam zijn in diverse disciplines binnen de organisatie. Met meerdere collega’s is het mogelijk álle conceptaanbieders te spreken tijdens het event.

Aanmelden via: https://www.conceptueelbouwen.nl/events/bouwstroomevent-flaneren-op-de-conceptenboulevard

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details