Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Oplossingsgerichte, creatieve partner in aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen
Le Perron is het sluitstuk van Woerden Centraal. (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Oplossingsgerichte, creatieve partner in aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen

Een gesprek met commercieel directeur Johan Andringa over de voordelen van deze manier van samenwerken. Een aanpak die blijkbaar wordt gewaardeerd, getuige de vele mooie projecten die Intal recent heeft ‘aangepakt’.

Persoonlijke aandacht, voortdurend op zoek naar verbinding, sterk door transparantie en continu verbeteren: het zijn geen loze kreten bij Intal. “We worden dan ook steeds vaker al in een vroegtijdig stadium geselecteerd als partner bij een project/tender”, zegt Andringa. “We gaan altijd op zoek naar de specifieke behoefte om zoveel mogelijk toegevoegde waarde te kunnen leveren als producent van aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen. We zijn bovendien zeer transparant in alles wat we doen. Dat schept (wederzijds) vertrouwen en is ook nodig om grote projecten met complexe detailleringen tot een goed einde te brengen.”

Overleg tussen een engineer en projectmanager van Intal. (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Waarde van samenwerken

Eén van de partners waarmee Intal al jaren een mooie samenwerking heeft, is Bolton Bouw en Ontwikkeling. Andringa: “Samen hebben we onder meer Le Perron en VenneStaete gerealiseerd. Le Perron is het sluitstuk van Woerden Centraal. De gevelcomponenten van het appartementencomplex, inclusief binnen- en buitengevel, kozijnen en gevelstenen zijn volledig prefab aangeleverd op de bouwplaats. We hebben hier onze expertise ingebracht ten aanzien van het 3D-ontwerp van de aluminium kozijnen en vliesgevels. Ook de aanvullende brandwerende en akoestische eisen zijn in het concept geïntegreerd. Voor het project VenneStaete, 63 appartementen verdeeld over drie woontorens aan het water, hebben we inmiddels de eerste toren opgeleverd. De overige twee zijn nog in ontwikkeling.”

Intal ontwerpt, engineert en produceert de profielen volledig in eigen huis.

Optimale samenwerking

Een andere partij waar Intal regelmatig vroegtijdig aan tafel aanschuift, is Heddes Bouw & Ontwikkeling. “Vaak nog vóór de opdracht wordt toegekend, vindt er al over en weer overleg plaats”, schetst Andringa. “Gezamenlijk gaan we dan het aanbestedingstraject in om tot de beste propositie te komen. Dat heeft geleid tot de gunning van Westbeat in Amsterdam en het Yotel, eveneens in Amsterdam. Beide projecten kenmerken zich door een vrij complexe detaillering met grote overspanningen, getoogde profielen, et cetera. Bij een traditionele samenwerking kom je nooit tot deze resultaten. Datzelfde geldt voor het Oceaanhuis in Rotterdam en Nieuweroord in Leiden, twee projecten die we samen met IBB Kondor realiseren, met veel aandacht voor de (historische) details. Een optimale samenwerking waarin we uitgaan van elkaars kracht, leidt tot het beste resultaat.”

Een project van een heel andere orde, maar daarom niet minder interessant, is het nieuwe distributiecentrum voor David Hart Groep, een project van Bouwbedrijf Vrolijk. “We werken al vele jaren prettig samen met het bouwbedrijf, dat gespecialiseerd is in logistiek vastgoed. Hier gaat het vaak niet om de complexiteit van detaillering, maar vragen de snelheid van bouwen en het enorme volume weer een andere expertise. De openheid van communiceren die we ambiëren, maakt dat we als een geoliede machine in korte tijd veel volume kunnen wegzetten op een kwalitatief hoogstaande manier. En zo kijken we als oplossingsgerichte en creatieve gevelpartner altijd uit naar nieuwe projecten en samenwerkingsverbanden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details