Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Op zoek naar onderscheid

Dekker Kozijnprojecten richt zich op een specifiek onderdeel binnen grootschalige renovatieprojecten: kozijnen, ramen, deuren, dakkapellen, prefab elementen en gevelbeplating. (Beeld: Ferry Verheij)

Tekst | Dekker Kozijnprojecten

Beeld | Dekker Kozijnprojecten

22 december 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Dekker Kozijnprojecten, met haar kantoor gevestigd in het Zuid-Hollandse Noordeloos, is een tweede generatie familiebedrijf. De directie wordt gevormd door een tweekoppig team: Barry Dekker (technisch directeur) en Marieke Koorevaar (algemeen directeur). Stedenbouw wordt hartelijk ontvangen door Koorevaar, met een appelflap bij de koffie. Ze vertelt met een glimlach: “Deze appelflappen van de Noordelose bakker zijn onderdeel van onze bedrijfscultuur. Als ik een project bezoek, gaat er steevast een doos mee voor de collega’s.”

Het is typerend voor dit bedrijf, daar kom ik gaandeweg achter. Het team en samenwerken staat in alles centraal. Koorevaar: “Corona heeft het moeilijker gemaakt om te blijven verbinden, maar we hebben alles op alles gezet om dat toch te blijven doen. Contact houden met elkaar, op werkniveau, maar ook op het persoonlijke vlak. En natuurlijk met onze opdrachtgevers. Nagenoeg al onze projecten voeren we uit in bouwteam, dus we zijn vaak gedurende een lange periode intensief in gesprek en aan het werk met onze opdrachtgevers.”

Sámen met de bewoners

Dekker Kozijnprojecten richt zich op een specifiek onderdeel binnen grootschalige renovatieprojecten: kozijnen, ramen, deuren, dakkapellen, prefab elementen en gevelbeplating. Het team van ervaren medewerkers adviseert vastgoedeigenaren en beheerders in het voortraject bij de productkeuze (hout, aluminium of kunststof) en het uitwerken van detailleringen. Daarna wordt het project verder uitgewerkt richting de definitieve vorm, eventueel ook op basis van Total Cost of Ownership (TCO), aan de hand van productscenario’s en een proefwoning. Koorevaar: “We verzorgen het inmeten, de opnames en de toelevering van alle producten en materialen. We doen de uitvoering met eigen vaklieden en materieel, zoals bijvoorbeeld onze bouwkranen. Onze werkwijze is sneller, geeft minder overlast voor de bewoner en is gericht op het beperken van de fysieke belasting van de vaklieden. In overleg met onze opdrachtgever zorgen wij voor duidelijke communicatie met bewoners. Onze voorlieden op het project zijn aanjager en aanspreekpunt en hebben draagvlak onder de bewoners en het team hoog in het vaandel staan. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om het sámen met de bewoners te doen. De kwaliteit van de werkzaamheden wordt onder andere geborgd aan de hand van een intern controlesysteem en een KOMO certificering.”

Marieke Koorevaar, algemeen directeur van Dekker Kozijnprojecten.

Flexibiliteit en denken in oplossingen

Het familiebedrijf bestaat 46 jaar. Koorevaar: “We zijn twintig jaar geleden vanuit een positie als nieuwbouw-aannemer geswitcht naar specifieke renovatiepartij. We hebben met elkaar in al die jaren veel geleerd over de uitdagingen in renovatie. Maar vooral ook: wat een mooi vak dit is! Renovatie vraagt om flexibiliteit en het denken in oplossingen. We zijn op zoek gegaan naar onderscheid. In de eerste plaats: wat is er nodig om ons – en dan bedoel ik: wij als mens op deze aardbol, maar ook wij als mens in onze directe woonomgeving – op een verantwoorde en duurzame manier, comfortabel te huisvesten? En in de tweede plaats: hoe kunnen wij als Dekker Kozijnprojecten daaraan bijdragen? Vanuit die gedachte hebben we speerpunten geformuleerd op verschillende onderdelen: aandacht voor de planeet, aandacht voor het welzijn van het team en aandacht voor het effect van ons werk op de lange termijn. Een concrete vraag is bijvoorbeeld: hoe kunnen wij eraan bijdragen dat onze medewerkers zo fit mogelijk richting hun pensioen gaan? Of: hoe kunnen we oude kozijnen die we uit woningen slopen inzetten voor nieuwe producten? Hoe kunnen we eraan bijdragen dat de levensduur van toegepaste producten de 40 of zelfs 50 jaar overstijgt? Al met al grote vragen, maar heel concreet. Dankzij ons bevlogen en kundige team van medewerkers hebben we de kans om daarover na te denken en er ook echt iets in te betekenen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details