Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Op weg naar een comfortabele, veilige én gezonde werkomgeving

Het belang van een comfortabele, veilige en gezonde (WELL) werkomgeving wordt door steeds meer bedrijven erkend.

Dankzij de volglazen wanden en deuren blijven daglichttoetreding, optimale zichtlijnen en onderlinge interactie behouden, terwijl geluidsoverlast niet meer aan de orde is.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Interior Glassolutions B.V.

25 mei 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Werkgevers nemen tal van initiatieven om de gezondheid en veiligheid van hun medewerkers te vergroten, de licht- en luchtkwaliteit naar het hoogste niveau te tillen en geluidshinder te voorkomen. Niet verwonderlijk, want bij bedrijven waar het welzijn van medewerkers prioriteit heeft, is het ziekteverzuim lager, de productiviteit hoger en het personeelsverloop kleiner. De glassystemen van Interior Glassolutions B.V. dragen hier in belangrijke mate aan bij.

Het werken in een open kantoortuin heeft ogenschijnlijk veel voordelen: daglicht stroomt maximaal naar binnen, medewerkers kunnen makkelijk en snel contact maken met collega’s en vierkante meters worden optimaal benut. Toch is er ook een keerzijde, weet Geurt Roelofsen, directeur van Interior Glassolutions B.V.. “In een kantoortuin is vaak sprake van (te)veel geluid. Bijvoorbeeld uit onderzoek van PanelWizard onder 1.000 respondenten blijkt dat twee derde (!) van de medewerkers in een open kantoortuin meerdere keren per dag wordt afgeleid door omgevingsgeluiden. Vooral bellende (75%) en pratende collega’s (72%), rinkelende telefoons (66%) en geluid van afgespeelde video’s (54%) worden als zeer storend ervaren. De gevolgen zijn concentratieproblemen (51%), een onrustig gevoel (34%) en vermoeidheid (27%). Onze glassystemen gaan hiermee de strijd aan. Dankzij onze volglazen wanden en deuren blijven daglichttoetreding, optimale zichtlijnen en onderlinge interactie behouden,
terwijl geluidsoverlast niet meer aan de orde is. Belangrijk is bovendien dat onze glassystemen bijdragen aan een gezonde, (corona)veilige én hygiënische werkomgeving.”

“We verdiepen ons in de complexiteit van een project en vertalen dit naar glasoplossingen op maat. Hierbij houden we nadrukkelijk rekening met de esthetische en gebouwtechnische wensen van architect en opdrachtgever, maar ook met wetten, normen en wensen rondom geluidsisolatie, brandwering, inbraakpreventie én duurzaamheid.”

Gezonde en coronaveilige werkomgeving

“Uit een recent onderzoek van hr-dienstverlener Visma Raet blijkt dat bijna twee derde van de thuiswerkers staat te trappelen om weer naar kantoor te gaan”, aldus Roelofsen. “Werknemers missen het contact met collega’s en de verbondenheid met hun bedrijf. Om terug te kunnen keren naar de vaste werkplek echter, moeten wel de nodige voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Onze volglazen wanden en deuren spelen hier uitstekend op in. Met de systemen gaan onderlinge interactie én afgeschermde looproutes en werkplekken namelijk uitstekend hand in hand. Bovendien kunnen de glassystemen eenvoudig worden gereinigd. Ook bij het gebruik van akoestische of gekleurde folies en/of geëmailleerd glas.”

Duurzame glasoplossingen op maat

“Hoewel onze glasoplossingen niet altijd transparant zijn, is onze dienstverlening glashelder”, benadrukt Roelofsen. “In onze projecten trekken we graag gezamenlijk op met architecten, opdrachtgevers en aannemerspartijen. We verdiepen ons in de complexiteit van een project en vertalen dit naar glasoplossingen op maat. Hierbij houden we nadrukkelijk rekening met de esthetische en gebouwtechnische wensen van architect en opdrachtgever, maar ook met wetten, normen en wensen rondom geluidsisolatie, brandwering, inbraakpreventie én duurzaamheid. Samen met onze Franse mede-eigenaar Saint-Gobain Glass hebben we recent de milieueffecten (levenscyclusanalyse/LCA) van onze glasproducten in kaart gebracht, vanaf extractie (grondstoffen/bron), fabricage en verwerking tot en met vervoer, gebruik en afvalverwerking (cradle to grave). Ook hebben we ons verdiept in duurzaamheidsmethodieken zoals BREEAM, LEED en WELL. Dit heeft geleid tot mooie WELL-projecten in Son (nieuwbouw HumanTotalCare) en Amsterdam (nieuwbouw Booking.com). Hier hebben we onder andere volglazen wanden en deuren met een geluidsisolatie tot 60 dB (!) geleverd en geïnstalleerd, inclusief hygiënische deuropeners. De geluidsisolatie van de diverse producten is aangetoond in het onafhankelijke akoestische laboratorium van Peutz.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details