Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Oostkanaaldijk, Maarssen | ‘We kwamen in de  grond van alles tegen’

Oostkanaaldijk, Maarssen | ‘We kwamen in de grond van alles tegen’

Grondwerk met verrassingen

Voordat de eerste steen aan de Oostkanaaldijk kon worden gelegd, werd de grond bouwrijp gemaakt. Deze taak was in handen van Zwart Infracare. “Een aaneensluitende reeks van verrassingen”, vat Piet Zwart, directeur van Zwart Infracare, de werkzaamheden samen.

Zwart Infracare doorliep het grondwerk in vier fasen. Eerst rooide zij de bomen en struiken op de bouwgrond, daarna volgde de asbestsanering van het totale terrein. Over 1,5 ha verwijderden de gecertificeerde mensen het aanwezige asbest. Vervolgens was de tijd rijp voor de sloop van 8.000 m² opstallen en de grondsanering. “Met name die twee laatste fasen stelden ons continu voor verrassingen”, vertelt Zwart. “We kwamen in de grond werkelijk van alles tegen. Olietanks, minerale oliën, een zware ondergrondse kelder en de cilinders van een voormalige lakmachine. Deze waren in de bodemrapportages niet opgenomen. Als je dan zoiets aantreft, moet je oplossingsgericht handelen.”

De grond werd bouwrijp opgeleverd.

 

Transparant en oplossingsgericht

In die gevallen ging Zwart terug naar zijn opdrachtgever, om samen met het ingenieursbureau tot een goede oplossing te komen. Zwart: “Gelukkig zijn we daar goed in. We zijn transparant en oplossingsgericht. Deze eigenschappen sloten uitstekend aan bij de opdrachtgever van dit project. Aannemingsbedrijf Kuin werkt graag op basis van vertrouwen.” Na de afronding van de volledige sloop regelde Zwart de afvoer van 6.000 ton puin en alle overige vrijgekomen materialen naar erkende, milieubewuste verwerkers. In totaal nam het grondwerk een klein half jaar in beslag. “Het project was enerverend én leerzaam”, besluit Zwart. “Je kunt een stuk grond dat bebouwd is geweest blijkbaar nooit genoeg onderzoeken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details