Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Ook tweede distributie­centrum bol.com staat als een huis

Het tweede distributiecentrum van bol.com in Waalwijk laat goed zien wat Pelecon structural engineers op het gebied van (grote) constructies kan betekenen.

5 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het tweede distributiecentrum van bol.com in Waalwijk laat goed zien wat Pelecon structural engineers op het gebied van (grote) constructies kan betekenen. Het adviesbureau voor bouwtechnische constructies werd al in de voorfase door architecten- en ingenieursbureau DENC betrokken om het best passende constructieve ontwerp voor de geautomatiseerde systemen en hoogbouwstellingen te selecteren, rekening houdend met de constructie van het naastgelegen ‘fulfilment center’.

Tekst | Lieke van Zuilekom   Beeld | G.J.Saarberg

“Op basis van dit constructieve ontwerp én het esthetische ontwerp van DENC hebben wij de fundering en staalconstructie voor de nieuwbouw geadviseerd, berekend en getekend”, vertelt constructeur Bastiaan Hoefnagel.

Aanvankelijk zou een gespiegelde versie van het bestaande fulfilment center worden gebouwd, waarvoor Pelecon structural engineers destijds ook de constructie heeft ontworpen. “Vanwege de steeds verdergaande ontwikkelingen in geautomatiseerde systemen (mechanisatie) is hier echter vanaf geweken”, aldus Hoefnagel. “Voor het tweede distributiecentrum hebben wij een compleet nieuwe constructie ontworpen. Voorwaarde was dat het gebouw toekomstbestendig moest zijn en de nieuwste ontwikkelingen in de mechanisatie moest kunnen huisvesten. Daarom is gezocht naar een optimale kolomstructuur voor zowel de gebouwconstructie als de mechanisatie. Voor het hoogbouwgedeelte hebben wij onder meer grote IPE 750 liggers geadviseerd, die overspanningen tot wel 32 meter mogelijk maken.”

Tijdens de uitvoering was Pelecon structural engineers verantwoordelijk voor de controle van bijvoorbeeld de wapening en staalconstructie. Nu de constructie gereed is, blijft het adviesbureau uit Gouda betrokken voor vragen, bijvoorbeeld met betrekking tot de plaatsing van zware machines en installaties. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%