Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentra

‘Ook als het spannend wordt, kunnen we van elkaar op aan’

Renders-met-logo-Stellar-Development3

Tekst | Van den Pol Elektrotechniek

Beeld | STELLAR Development

27 februari 2023 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De E-installatie in Hydra is aangelegd door Van den Pol Elektrotechniek. “Bij elk project met Heembouw maken we bij de start van het BIM-traject een pull-planning”, zegt projectleider Johnny Gielen. “Zo wordt duidelijk wat we van elkaar verwachten. Tijdige afstemming voorkomt clashes met andere installaties. Verder is er veel vrijheid om naar eigen inzicht te modelleren.”

Standaard sensoren

DC-Hydra kan in tweeën gesplitst worden. “Er zijn twee trafo’s en elk bouwdeel heeft een hoofdverdeelkast plus bijbehorende onderverdeelkasten. De LED-verlichting in de algemene zones wordt geschakeld met een KNX-systeem, de kantoren zijn voorzien van bewegingssensoren. Dit installeren wij standaard bij projecten als deze.” Verder plaatste Van den Pol laadpalen en legde ze voedingen aan voor de slagboominstallatie en een stoplichtsysteem. “Dat zorgt voor een veilige verkeersafwikkeling rond het distributiecentrum.”

Snel schakelen

De actuele materiaalschaarste had ook bij dit project impact. “De levering van staal was vertraagd, waardoor een stevig beroep werd gedaan op onze flexibiliteit bij de planning en uitvoering.” Snel schakelen was cruciaal, aldus Gielen. “Daarbij bleek opnieuw de waarde van het langjarige partnership met Heembouw. Ook als het spannend wordt, kunnen we van elkaar op aan.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details