Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Oogcentrum Noordholland Heerhugowaard | Nieuwbouw als visitekaartje van identiteit en professionaliteit

Oogcentrum Noordholland Heerhugowaard | Nieuwbouw als visitekaartje van identiteit en professionaliteit

In maart 2020 verhuist Oogcentrum Noordholland naar een nieuwbouw in de buurt van het station van Heerhugowaard. Een bouwteam met EGM Architecten en aannemersbedrijf Dick de Boer ontwierp een opvallend drielaags gebouw met een gevel uit wit stucwerk, met veel en hoge openingen en een ruime en lichte patio als groen hart. De betonskeletbouw was af tegen het bouwverlof en tegen het einde van het jaar moet het gebouw klaar zijn, waarna de testen van de medische apparatuur kunnen volgen.

Oogcentrum Noordholland kent de laatste jaren een enorm sterke groei en ziet de vraag naar oogheelkundige zorg de komende jaren verder toenemen. Dit centrum houdt zich steeds meer bezig met super-specialistische oogzorg en onderzoek. Het huidige gebouw werd in februari 2010 in gebruik genomen en in juli van dat jaar werd ook de operatiekamer opgeleverd. “Het oogcentrum is een begrip in de regio en is dan ook op de huidige locatie volledig uit zijn jasje gegroeid. Daarom investeert de directie in een nieuwbouwvolume met een oppervlakte van 4.500 m² aan de Gildestraat, in de buurt van het station van Heerhugowaard. Het is meteen het eerste bedrijf op de strook grond achter hotel Jules tussen de N242, het spoor en de spoorbrug”, geeft Dick de Boer aan. “Achter een opvallende open gevel in wit stucwerk schuilt een gebouw met een heldere en duidelijke opbouw. Patiënten, bezoekers en medewerkers betreden het gebouw via dezelfde entree en komen terecht in de receptie op het gelijkvloers, de spreek-, behandel- en onderzoeksruimtes op de eerste verdieping of de kantoren en het operatiecomplex nog een verdieping hoger. Een ruime en lichte patio vormt het groene hart van dit gebouw.”

Restauratie, renovatie en nieuwbouw

Aannemersbedrijf Dick de Boer is de ideale partner voor dit project. De firma uit Hoorn werd opgericht in 1984 met de focus op de renovatie van bestaande gebouwen en de restauratie van historische panden. Zo heeft de aannemer bijvoorbeeld een twintigtal restaurants van de McDonald’s groep gemoderniseerd en kantoren voor vastgoedinvesteerder Vastint gerenoveerd. “Vandaag bestaat ons team uit acht specialisten in restauratie, acht man op utiliteitsbouw en vier medewerkers op kantoor. Daarnaast beschikken we over een flexibele schil van nog eens twintig personen. We denken steeds mee met de architect en opdrachtgever om het bouwtraject te optimaliseren en streven ernaar om elk project soepel en vlekkeloos te laten verlopen en hinder voor de gebruikers te voorkomen”, vertelt de zaakvoerder. “We beginnen vaak met een kleinere klus bij een bepaalde klant en worden er later voor een groter project teruggevraagd. Zo werden we 2 jaar geleden gecontacteerd door de oogarts van het Oogcentrum Noordhollland om een aantal optimalisaties aan zijn privéwoning uit te voeren. Vandaag bouwen we het nieuwe pand voor het Oogcentrum.”   

Aannemersbedrijf Dick de Boer focust op de restauratie van historische panden en de renovatie van bestaande gebouwen, maar ook op de realisatie van nieuwbouwprojecten.

Strakke planning

Het nieuwe Oogcentrum in Heerhugowaard is in volle opbouw. Net voor het bouwverlof was het betonskelet afgewerkt en tegen het einde van dit jaar moeten de bouwwerken volledig afgesloten zijn. In de eerste maanden van 2020 wordt er dan tijd genomen voor een grondige inbouw en test van alle medische apparatuur om in maart de deuren te openen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details