Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Oogcentrum Noordholland Heerhugowaard | Bamboe in de vorm van een oog als eyecatcher op de vloer

Oogcentrum Noordholland Heerhugowaard | Bamboe in de vorm van een oog als eyecatcher op de vloer

In opdracht van aannemersbedrijf Dick de Boer zorgt van Apeldoorn & Faber HOUT (Amsterdam) voor de installatie en afwerking van de bamboe hoogkant mozaïek in de nieuwbouw van het Oogcentrum in Heerhugowaard.

“Dit is een uitzonderlijk project door de speciale vormen waarin het bamboe hoogkant parket gelegd moet worden. Door de combinatie van bamboe met verschillende kleuren is het mogelijk om de vorm van een oog te creëren en zo een bijkomende eyecatcher voor deze praktijk te realiseren”, zegt Dennis van Kessel, die verantwoordelijk is voor de productie binnen van Apeldoorn & Faber HOUT. “We zullen gedurende zowat vier weken met een ploeg van vier ervaren paketteurs op deze bouwplaats bezig zijn.”

Geen klus is te gek en daarom waren zij voor de hoofdaannemer ook de ideale partner voor dit project. De firma, die vandaag gespecialiseerd is in het leveren, leggen, onderhouden en renoveren van houten vloeren en parketvloeren, ontstond in 1985 uit een samenwerking tussen Andre Faber en Arnoud van Apeldoorn. “Zij begonnen met het kappen van bomen op de Veluwe en dankzij de zagerij die ze opstartten, zijn ze uiteindelijk vloeren gaan produceren. Sinds 1999 focussen we ons op het verkopen en leggen van houten parketvloeren met als basis een winkel aan de Utrechtsestraat in Amsterdam”, legt Van Kessel uit. “We leggen houten vloeren met verschillende houtsoorten. Het assortiment bestaat uit eiken, loofhout, naaldhout en hardhout. Deze houtsoorten worden zorgvuldig uitgekozen. We staan garant voor een hoogwaardige kwaliteit en zijn FSC®-gecertificeerd. Bovendien zijn we sinds kort ook Certified Craftsman DINESEN Flooring.”

Per project bekijkt de specialist in samenspraak met architect, aannemer en/of bouwheer welke housoort en legmethode de beste is om te voldoen aan alle wensen. De firma heeft meer dan drieduizend particuliere klanten en werkt ook samen met heel wat architectenbureaus, zoals TPAHG architecten en HofmanDujardin architecten, en aannemers (De Nijs en zn., BAM, Schakel & Schrale, …). “Voor Bouwinvest realiseerden we The Olympic 1931 in Amsterdam en leggen we Dinesen.com vloeren voor projecten in heel Europa”, sluit Van Kessel af. “Bovendien leggen we niet alleen houten vloeren, maar kunnen klanten ook bij ons terecht voor het onderhoud en de renovatie ervan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details