Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Onze expertise geeft ons een voorsprong’

‘Onze expertise geeft ons een voorsprong’

Al bijna 75 jaar is Maars Living Walls een bekende naam in de wereld van systeemwanden in onder andere kantoor­gebouwen, luchthavens, fabrieken, scholen, ziekenhuizen, winkels en hotels. Maatwerk en innovatie zijn standaard­begrippen bij het bedrijf uit Harderwijk. Akoestiek speelt in toenemende mate een belangrijke rol. 

De naam Maars Living Walls staat voor multifunctionele wanden die ventileren, maar ook in staat zijn om bijvoorbeeld geluid te absorberen. De dynamiek van het bedrijf is terug te vinden in nieuwe producten en nieuwe productiemethoden, maar ook in nieuwe materialen en nieuwe ‘looks’. “Focus en je doorlopend blijven ontwikkelen zijn absolute noodzaak in deze markt”, zegt Evert van den Enden, General Manager voor Nederland en Frankrijk bij Maars.

Overname

Het bedrijf startte in 1946 in Amsterdam als producent van lichtarmaturen. In 1964 kwamen daar plafondsystemen bij, in 1968 aangevuld met systeemwanden. Uiteindelijk koos Maars er in 2006 voor om zich volledig te specialiseren in systeemwanden. Inmiddels was het bedrijf (in 1960) verhuisd naar Harderwijk, waar tot op heden het gehele proces, van productie tot en met R&D en sales zijn samengebracht. Maars is altijd een familiebedrijf geweest, maar is recentelijk  gekoppeld aan een nieuwe strategische eigenaar: de Amerikaanse meubelfabrikant Herman Miller. De overname biedt Maars de kans om internationaal te groeien. Met name de Verenigde Staten is voor Maars een absolute groeimarkt. 

Bij het ontwerpen van wanden speelt creativiteit een steeds belangrijkere rol.

Focus

Van den Enden legt uit dat focus absolute noodzaak is in de wereld van de systeemwanden. “We voldoen aan alle aanvullende eisen op gebied van bijvoorbeeld brandwerendheid, akoestiek en aardbevingsbestendigheid. Wij hebben het voordeel dat Nederland, zeker op gebied van akoestiek, één van de koplopers is wat betreft regelgeving. Onze expertise geeft ons een voorsprong. In het eigen laboratorium worden de wanden getest conform de ISO- en ASTM-normen. We garanderen kwaliteit en duurzaamheid aan de hand van meer dan 140 certificaten. Alle wandsystemen van Maars voldoen aan de hoge eisen van het Cradle tot Cradle Certified Bronze-certificaat. Alle componenten zijn volledig herbruikbaar. Maars gebruikt duurzame systeemwanden in haar projecten, wat wordt aangetoond met het BREEAM-certificaat dat het desbetreffende gebouw ontvangt. Daarnaast hebben we onze eigen trendwatchers die hun bijdrage leveren op het gebied van esthetiek, want ook systeemwanden zijn aan mode onderhevig.”

Projecten

De Verenigde Staten en Duitsland zijn voor Maars op dit moment de absolute groeimarkten. In Nederland is het bedrijf bij grote prestigieuze projecten betrokken, zoals het ICC, Eurojust en de Hoge Raad. Op dit moment zijn projecten van EMA, Vrije Universiteit en Fontys Hogeschool in uitvoering.

Akoestiek

Akoestiek is een belangrijk onderdeel als het om systeemwanden gaat. Maars levert een uitgebreid programma wanden en deuren op het gebied van brandwerendheid en akoestiek. “Op het gebied van akoestiek leveren we wanden die geluidsisolerend zijn tot minder dan 60 dB. De afgelopen jaren hebben we een vervijfvoudiging van de isolatiewaarden op het gebied van akoestiek voorbij zien komen. 80 Procent van onze producten heeft staal als basis. De combinatie met een backing van bijvoorbeeld gips zorgt voor de juiste isolatie en perforatie zorgt voor een goede geluidsabsorptie. Omdat onze eigen R&D en productie zich op één locatie bevinden, zijn we in staat om snel de gevraagde akoestische performance te leveren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details