Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ontzorgen op de weg naar 2022

Ontzorgen op de weg naar 2022

De tijd vliegt. Voor we het weten is het 2022. Binnen de bouw staat er de komende jaren veel te gebeuren en de aanpak van projecten zal moeten veranderen. Waarom eigenlijk? We zien steeds vaker dat niet meer de bouwheer in moet staan voor de kwaliteit van het door zijn aannemer en onderaannemer(s) geleverde werk, maar dat de verantwoordelijkheid van een (deel)project bij de uitvoerende partijen wordt neergelegd.

“Op zich geen slechte zaak hoor, want het is best een gekke gedachte dat een bouwheer verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld de detailleringen in een gebouw, terwijl daar zijn specialisme misschien helemaal niet ligt.” Dat zegt Harry van der Veen, General Sales Manager bij Cladding Point. “Ik vind wel: hoe hoger de eisen, hoe beter dat is voor het eindresultaat. Maar de betreffende uitvoerende partijen zullen daardoor wel een enorme slag moeten maken. En daar willen wij ze graag bij helpen.”

Earth wrapped in fragile tape concept for environmental awareness, conservation and protection

 

Ontzorgen

Cladding Point is een toonaangevende leverancier van geïsoleerde sandwichpanelen voor gevel- en daktoepassingen. Van der Veen: “We zijn veel meer dan alleen leverancier en bieden met onze dienstverlening uitgebreide ondersteuning aan onze klanten. ‘Eenvoud en zekerheid’. Dát is ons motto. En dat geldt niet alleen voor onze producten, maar het werkt ook door in het geven van eerlijk advies én het verspreiden van kennis. Daarom staat persoonlijke begeleiding bij het maken van juiste productkeuzes bij ons hoog in het vaandel. Samen met de aannemer of architect kijken we naar de gewenste eisen of specificaties. Vervolgens adviseren we welk product uit ons assortiment op die plek een optimale invulling geeft. In het brandwerendheidstraject ontzorgen we de klant volledig en we denken actief mee in het vergunningstraject. Uiteraard worden ook de monteurs begeleid in dit proces. We geven aan hoe onze sandwichpanelen gemonteerd moeten worden, zonder dat de klant nog extra maatregelen moet nemen om te voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en certificaten.”

”Wij gaan voor kwaliteit, eenvoud en zekerheid.“

 

EN-normen

Van der Veen constateert dat we meer en meer naar de Duitse aanpak toe gaan. “Een bouw moet, voordat er überhaupt gestart wordt, aan veel zaken voldoen. Dat is op zich niet nieuw en doen we in Nederland ook al, alleen is er daarna weinig of geen controle meer en ligt de verantwoording zoals gezegd bij de bouwheer. De afgelopen 25 jaar leek in sandwichpanelenland – een zeer prijsbewuste markt – eenoog koning. Maar als jij als onderaannemer verantwoordelijk bent, moet je je afvragen: voldoet het product dat ik gebruik wel aan de EN-normen? En wat gaat de Brexit bijvoorbeeld betekenen voor Britse certificaten zoals BREEAM? Daarom heeft Cladding Point al haar producten op basis van brandwerendheid en duurzaamheid opnieuw laten testen, volgens de nieuwste EN-normen (juni 2018). Daarmee zijn we klaar voor de Europese maatregelen. Ook klimaatverandering zorgt er voor dat er door overheden gekeken wordt of de gestelde eisen en normen nog wel up-to-date zijn. We moeten allemaal kritisch blijven en open staan voor verandering”, vindt Van der Veen. “Maar welke eisen er ook zijn of nog gaan komen: wij ondersteunen onze klanten en bij vragen komen wij met oplossingen. Gebaseerd op feiten, rapportages en overtuigingskracht. Als het gaat om brandwerendheid en statica zijn wij het bedrijf dat ook werkelijk open en eerlijk complete informatie geeft die ondersteund wordt door feiten en certificaten. Alles is in officiële teststations getest en voldoet aan de allernieuwste EN-eisen. Dus bij inspecties, die meer en meer zullen volgen, is er niks aan de hand. Natuurlijk zijn er partijen die meer op prijs aansturen, maar wij gaan voor kwaliteit, eenvoud en zekerheid”, besluit Van der Veen.  


Handelsweg 12

6662 NH Elst

T +31 26 365 06 31

E [email protected]

W www.claddingpoint.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details