Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ontwerpen, produceren, behandelen, transporteren en monteren

Ontwerpen, produceren, behandelen, transporteren en monteren

‘Alles onder een dak, daar pluk je de vruchten van’

De staalconstructie voor de dealervestiging van Van Mossel in Dordrecht werd geleverd door Viets Staalconstructie. Zij produceerde de staalelementen in de eigen staalconstructiehallen en gaf deze vervolgens de behandeling zoals afgesproken.

“Het was een behoorlijke opdracht”, vertelt Elbert Hardeman, directeur van Viets Staalconstructie. “Er was ruim 200 ton staal mee gemoeid en sommige elementen hadden forse afmetingen. Zo waren er zeven liggers met een lengte van 27 meter. Daarbij moesten de elementen op vier verschillende manieren worden behandeld. Het stralen en spuiten hebben we zelf uitgevoerd, thermisch verzinken en poedercoaten hebben we uitbesteed aan een collega.”

Alles onder een dak

Om de eindresultaten just-in-time en gesorteerd op de bouwplaats aan te leveren, bereidde Viets Staalconstructie het werk zorgvuldig voor. Zij maakte een strakke planning, waarin ook rekening werd gehouden met de ruimte die de lange liggers in beslag namen. “Dergelijke grote elementen wil je zo snel mogelijk afleveren”, vertelt uitvoerder Frank Veneklaas. “Op die momenten pluk je de vruchten van het feit dat Viets Staalconstructie alles onder een dak heeft. De lijntjes zijn kort; veel overleg gebeurt eenvoudig in de wandelgangen. Omdat we ook het transport in eigen hand hebben, konden we alles naadloos op elkaar laten aansluiten.”

Vanwege de grote formaten vereiste het transport wel een speciale vergunning. Ook dat regelde Viets Staalconstructie. In de toegestane uren – tussen 22.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends – transporteerde zij in twee shifts de staalelementen naar hun plaats van bestemming. “Goed bouwen draait nooit om de bouwelementen alleen. Pas als alle zaken er omheen goed geregeld zijn, kun je die optimale bouwsnelheid halen. Nu zat dat bij Kleijngeld wel goed.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details