Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ontdek de nieuwste BUVA-innovaties op het gebied van ventilatietechniek en hang- en sluitwerk!

Ontdek de nieuwste BUVA-innovaties op het gebied van ventilatietechniek en hang- en sluitwerk!

Tijdens de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen presenteerde BUVA een keur aan innovaties binnen de BUVA homecare systemen, waarin gezonde binnenlucht, duurzaam geproduceerde warmte en veilig afgesloten ramen en deuren centraal staan. Specifieke aandacht was er voor een innovatieve woonhuisventilator en meerpuntssluiting. Benieuwd met welke innovatieve oplossingen BUVA de markt wil veroveren?

EVOLUTIE IN VENTILATIETECHNIEK

In onze moderne maatschappij brengen we gemiddeld 90% van onze tijd binnen door, in huis of op kantoor. Een goede binnenluchtkwaliteit is daarmee essentieel voor onze gezondheid en ons welbevinden. BUVA speelt hier optimaal op in met een gezonde, comfortabele en zeer flexibele woonhuisventilator die, dankzij high-end specificaties zoals een fluisterstille werking, een optimaal bereik, een laag energieverbruik én een modulair ontwerp voor een evolutie in de markt zal zorgen.

De bewoner centraal

Bij de ontwikkeling van de Q-Stream Evolution heeft BUVA de bewoner centraal gezet. Gezondheid en comfort komen in het ontwerp op de eerste plaats. Bovendien is de oplossing zeer flexibel. In gebruik, maar ook tijdens de montage, inregeling en service, waardoor het nog eenvoudiger wordt om de gewenste prestaties én een optimaal comfort te borgen. De woonhuisventilator is standaard voorzien van een klokprogramma, fluisterstille en energiezuinige EC-ventilatoren én relatieve vochtsensoren, die continu het vochtgehalte in de afgezogen ruimtelucht meten. Op basis van de meetresultaten worden o.a. de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers vraaggestuurd geventileerd. Optioneel is een uitbreiding met CO₂-sensoren mogelijk, waardoor de binnenluchtkwaliteit naar een nog hoger niveau wordt getild. Door zijn compacte afmeting van 380x385x180 mm (lxbxh) leent de Q-Stream Evolution zich uitstekend voor nieuwbouw- én renovatieprojecten.

Flexibele ventilatieoplossing, optimaal bereik

De Q-Stream Evolution beschikt over meerdere gelijkwaardigheidsverklaringen en scoort zeer hoog in de EPC-, EI- en BENG-berekeningen. De woonhuisventilator wordt standaard ingeregeld voorgeprogrammeerd volgens de forfaitaire waarden uit de NEN 8088-1. Dankzij de uitgekiende USB-programmering met USB-poort in zowel elke bedienunit als in de MV-box kunnen installateurs eenvoudig instellingen optimaliseren, indien bewoners dit wensen. Door de modulaire opzet kunnen bovendien eenvoudig functies worden toegevoegd of gewijzigd.

De Q-Stream Evolution is verkrijgbaar met een batterijgevoede, boxgevoede (12V) of netstroomgevoerde (230V) bediening. Hiermee biedt BUVA een zeer flexibel assortiment. Alle combinaties zijn mogelijk. De sensoren en bedieningen zijn uitgerust met een innovatief en geoptimaliseerd communicatieprotocol én de mogelijkheid tot een centrale repeaterfunctie. Hiermee wordt een optimaal bereik geborgd, dat tot twee maal beter is dan vergelijkbare systemen.

INNOVATIEVE MEERPUNTSSLUITING

Houten buitendeuren, kozijnen en hang- en sluitwerk krijgen het vaak zwaar te verduren. Zo zijn ze onderhevig aan weersinvloeden, wat de vormvastheid kan beïnvloeden. Zeker donkere houten deuren hebben nog wel eens de neiging tot kromtrekken. Bijvoorbeeld als gevolg van (bouw)vocht, een (te) hoge zonbelasting, de verwarming in een woning of door een combinatie hiervan. Tijdens de bouw spelen deze invloeden een nog grotere rol. In de praktijk komt het helaas nog geregeld voor dat bouwlieden bij het afsluiten van de bouwplaats niet alle deuren kunnen sluiten. Soms wordt dan met kracht geprobeerd om weigerende sloten alsnog te vergrendelen, met beschadigingen tot gevolg. Zand, stof of ander bouwvuil kunnen een soepele werking van de deursluitsystemen belemmeren. Maar ook foutieve montage- en afstelwerkzaamheden zorgen regelmatig voor problemen en faalkosten. De nieuwe, innovatieve BUVA MultiFin meerpuntssluiting gaat hiermee de strijd aan.

Geïntegreerde dag-/nachtschoot

De MultiFin meerpuntssluiting is betrouwbaar, flexibel en eenvoudig te monteren. Innovatief is dat de dag-/nachtschoot in één functie is geïntegreerd. Dankzij de zogenaamde tweetraps dag-/nachtschoot zijn een kleine sluitkom en frezing in het kozijn voldoende. Bovendien komt de maatvoering van de middensluitkom overeen met de bijzetsluitkommen aan de boven- en onderzijde van het kozijn.

Uniek zijn ook de MultiFin bijzetschoten. Waar de bijzetschoten normaal gesproken in het kozijn haken, heeft BUVA gekozen voor driehoek-vinschoten die recht in het kozijn steken. De bijbehorende Inline+ bijzetsluitkommen hebben een verende werking waardoor de deur, met een tolerantie tot 8 mm, altijd vrij kan bewegen. Open- en sluitproblemen bij krimp/uitzetten zijn niet meer aan de orde.

Links en rechts omlegbaar

Een mooi detail is de universele draairichting van het slot. De dag-/nachtschoot is namelijk zodanig ontwikkeld, dat zij eenvoudig 180 graden gedraaid kan worden (links en rechts omlegbaar). Uiteraard voldoet het geheel aan de inbraakwerendheidseisen uit het Bouwbesluit. Een ontwateringsgat onderaan de MultiFin meerpuntssluiting zorgt ervoor dat – wanneer er nog geen deurbeslag bevestigd is – vocht in de slotkast eenvoudig achter de voorplaat kan wegvloeien. Hierdoor kan de bewegende stang achter de voorplaat in de winter, als het vriest, niet meer vast komen te zitten. Maar ook bij dagelijks gebruik, wanneer de deur openstaat en er water tegen de sluiting aan komt, kan het water eenvoudig weglopen.

Uniforme schroefgatgeometrie, gelijke frezing

De voorplaat van de MultiFin heeft dezelfde schroefgatgeometrie gekregen als het BUVA Atlas Inside scharnier. Hierdoor kunnen dezelfde schroeven voor al het BUVA hang- en sluitwerk worden gebruikt. De MultiFin is verkrijgbaar in twee lengtes (1.772 en 2.090 mm) en heeft aan de deurzijde een gelijke frezing nodig als de bekende BUVA 6000- en 7000-series. Een logische keuze, omdat deze slotenseries zo eenvoudig uitgewisseld kunnen worden. Met name voor de renovatiemarkt is dit interessant, omdat deurenfabrikanten de bekende freesmaten kunnen aanhouden. Het eenvoudig uitwisselen geldt ook voor de sluitkommen Midline en Inline+. Voor de renovatiemarkt heeft BUVA speciale adapters ontworpen, zodat de nieuwe sluitkommen ook in bestaande frezingen passen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details