Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Onderhoudsvrije gevel

Onderhoudsvrije gevel

LJ Solutions zet zich in voor duurzame gevels. Het bedrijf biedt slimme ventilatieproducten, bevestigingsmaterialen en gevelsystemen waarmee het onderhoud tot een minimum beperkt wordt. Dit doet de firma ook bij de dreven in Utrecht.

Roel Tromp: “We werken al langer met aannemer Hemubo samen aan allerlei renovatieprojecten, het contact tussen ons is daarom erg goed. Bij de dreven was duidelijk dat er behoefte was aan een duurzaamheidsslag, en hiermee kunnen wij zeker helpen.” Onder de noemer LJ Innovate biedt het bedrijf innovatieve producten voor gevelisolatie en gestukadoorde gevels. LJ Cladding staat voor de ontwikkeling van unieke gevelsystemen voor elke project. “In dit geval passen wij ons product Neolife toe. Dat doen wij meer in Utrecht, voor Mitros en andere partijen.”

Tromp vervolgt: “Het gebruik van hout heeft voordelen, maar er is ook veel onderhoud nodig en dit is erg kostbaar. Neolife heeft, mits goed geventileerd gemonteerd, deze nadelen niet. Dit gevelsysteem is heel duurzaam en onderhoudsvrij.” De Neolife gevelsystemen bestaan uit een natuurzuiver houtcomposiet die nauwelijks kunststof bevat. De panelen worden beschermd door lignine, een stof uit het hout zelf, en blijven door de toevoeging van minerale pigmenten hun diepe kleur behouden. Hierdoor zijn ze onderhoudsvrij en circulair: Neolife is geschikt om te gebruiken voor prefab toepassingen en na verloop van tijd kunnen de panelen hergebruikt of 100% gerecycled worden. “Zulke innovatieve oplossingen maken dat partijen graag voor ons kiezen. Wij kiezen sterk voor samenwerking, zo is dit project via onze partner Garantiegevels geleverd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details