Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ondanks stikstofproblematiek bouwprojecten weer van start

Ondanks stikstofproblematiek bouwprojecten weer van start

Uitstoot van stikstof beperken en de depositie – ofwel stikstofneerslag – verlagen gaat verder dan alleen de landbouwsector. Door het wegvallen van de PAS is een situatie ontstaan waarin veel projecten voor de woning-, weg-, water- en industriebouw op dit moment stilstaan. De Nederlandse overheid wil de stikstofuitstoot verlagen en komt daarvoor binnenkort met nieuwe stikstofregelgeving. Tot die tijd is het goed om naar andere mogelijkheden te zoeken om bouwprojecten op korte termijn alsnog te kunnen realiseren.

Stikstofberekeningen

Niet alleen voor agrarische bedrijven, maar ook voor bouwprojecten buiten de agrarische sector maakt DLV Advies berekeningen met het zogenoemde Aerius-programma van het RIVM. Dit programma berekent de verspreiding van stikstof door de lucht en de depositie en bevat alle basisgegevens die nodig zijn voor de berekeningen, zoals kaarten en data. Onze adviseurs zijn ervaren met deze berekeningen en kunnen dit voor u inzetten om te kijken of het bouwproject, zonder verdere benodigde maatregelen, doorgang kan vinden in de nieuwe situatie.

Succesvol resultaat

Recent hebben we NOx-berekeningen met Aerius uitgevoerd voor de uitbreiding van een verwerkingsruimte. De conclusie was daarbij dat deze uitbreiding geen nadelige effecten heeft op nabijgelegen Natura2000-gebieden, met als gevolg dat de vergunning daadwerkelijk verleend is. Hieruit blijkt dat ook in de huidige situatie, na het wegvallen van de PAS, het mogelijk is om een vergunning verleend te krijgen en bouwprojecten doorgang te laten vinden. Op het moment worden soortgelijke berekeningen gedaan voor supermarkten en woningbouwprojecten.

Omdat DLV Advies goed inzicht heeft in ontwikkelingen in het buitengebied, kunnen we voor andere sectoren in de bouw berekeningen zeer nauwkeurig uitvoeren. Daarmee krijgt u concrete resultaten en helderheid over de huidige situatie waar u mee verder kunt.

Wilt u weten welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om toch dat bouwproject gerealiseerd te krijgen?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs: Jos de Groot (regio Noord en Oost), Erwin van Kessel (regio Zuid) of Marian van den Berg (regio West).

Jos de Groot
Directeur
T 06 20 42 38 96
j.degroot@dlvadvies.nl

Erwin van Kessel
Teammanager Bouw
T 53 40 80 00
e.vankessel@dlvadvies.nl

Marian van den Berg
Medewerker Binnendienst Milieu
T 06 22 93 00 24
m.vandenberg@dlvadvies.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details