Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Omroepinstallatie van Zwitserse kwaliteit
Microfoon en bedieningspaneel voor omroepsysteem en lestijdensignalering.

Omroepinstallatie van Zwitserse kwaliteit

Swiss Systems is een dochterbedrijf van het Zwitserse G + M Electronics en al vijftig jaar specialist in spraakverstaanbaarheid. “Wij ontwikkelen en leveren evacuatiesystemen, kloksystemen en omroep- en geluidsinstallaties”, licht General Manager Bert Zandee van Swiss Systems B.V. toe. “Dat doen wij, zoals onze naam al doet vermoeden, met Zwitserse kwaliteit.” Behalve scholen bevinden de installaties van Swiss Systems zich in onder meer winkelcentra, horeca, openbaar vervoer, openbare gebouwen en kantoren.

64 luidsprekers in verschillende zones

“De omroepinstallatie voor het Almende College leverden we in opdracht van Binx Smartility”, vervolgt Zandee. “Begin 2020 kregen wij de opdracht voor het leveren van 64 luidsprekers en bijbehorende apparatuur. De luidsprekers hangen op alle plekken in het schoolgebouw waar mededelingen goed hoorbaar moeten zijn. Denk aan de gangen, lokalen en aula.” De omroepinstallatie is verdeeld over verschillende zones die afzonderlijk aan te sturen zijn. Zo is het mogelijk om per verdieping iets om te roepen.

Lestijdensignalering, klokken, ontruiming

Op veel scholen levert Swiss Systems de omroepinstallatie in combinatie met lestijdensignalering. Hierbij geeft niet de schoolbel of zoemer, maar een vriendelijk belsignaal via de luidsprekers het begin en einde van de lesuren aan. Eén van de voordelen hiervan is dat je het volume kunt regelen. De lestijdensignalering kan tevens gekoppeld worden aan fysieke klokken, zodat deze allemaal synchroon lopen met de ‘moederklok’. Zandee: “Bij gebouwen met een oppervlakte groter dan 10.000 vierkante meter is een ontruimingsinstallatie verplicht. Daar komt veel bij kijken. Alle luidsprekerlijnen worden dan bijvoorbeeld bewaakt op sluiting en onderbreking.”

Calamiteitenalarm.

Vlekkeloos

“De levering van de omroepinstallatie voor het Almende College is vlekkeloos verlopen”, blikt Zandee terug. “Nadat we de opdracht verkregen hadden, lieten we de benodigde spullen uit Zwitserland komen. We leverden op afroep. Eerst de luidsprekers, zodat die in de plafonds verwerkt konden worden, en in een later stadium de apparatuur. De installatie was in handen van Binx Smartility, die alles netjes heeft aangebracht en in werking heeft gesteld.”  

Projectinfo

2.200 m² rubber vloeren voor Almende College

De rubber vloeren van nora zijn bij uitstek geschikt voor de vele toepassingen binnen een modern schoolgebouw, of het nu gaat om noraplan banenmateriaal of norament tegels van 3.5 mm dik. Afgelopen voorjaar en zomer zijn tijdens COVID-19 meerdere scholen van norament of noraplan vloeren voorzien.

Het Almende College in Silvolde was op zoek naar een onderhoudsarme vloer met een lange levensduur. Van belang was dat de vloer eenvoudig schoon te maken moet zijn door de eigen medewerkers van de facilitaire dienst. Onderhoud van de vloeren met een schrobzuigmachine met water en een neutrale reiniger past perfect in deze visie.

Het ontwerp van de school wordt gekenmerkt door vele duurzame oplossingen. Het Almende College is niet alleen een gasloos schoolgebouw – een hele uitdaging met onder andere een eigen bakkersopleiding, maar ook zelfvoorzienend dankzij een groot aantal zonnepanelen. Klimaatdoelstellingen zijn heel belangrijk. De keuze voor rubber vloerbedekkingen die CO2-neutraal zijn gedurende hun gehele productlevenscyclus sluit hier uitstekend op aan. Voor het Almende College in Silvolde mocht nora by Interface 2.200 m² noraplan signa leveren, via Floormasters in Eibergen.

Projectinfo

Snelle montage, efficiënte samenwerking

Één kilometer kabelgoten, tweehonderd meter kabelladders en zeshonderd meter wandgoten. Dat leverde OBO BETTERMANN B.V. Nederland op het Almende College Laudis in Silvolde. De specialist in elektrotechnische materialen verzorgde ook de montage op locatie. 

Aannemer Binx Smartility betrok OBO al in het voortraject bij het project, om op elektrotechnisch gebied mee te denken en rekenen. “Met het oog op een efficiënte uitvoering kozen we voor klikbare, snel te monteren kabelgoten”, vertelt Alwin Geertsma, Technisch Commercieel Adviseur Regio Oost bij OBO. “Wat ook zeker bijdroeg aan de efficiëntie, was de integrale samenwerking. Binx Smartility nam vrijwel alle partijen mee in de voorbereidingen. Met elkaar stemden we de planning en volgorde van werkzaamheden af, die we vanaf start bouw als een rijdende trein uitvoerden. En doordat we elkaar inmiddels goed kennen, konden we snel schakelen.” Geertsma kijkt met trots op het project terug, temeer omdat het om een vmbo-school gaat: “Mooi dat we mochten bijdragen aan een goede, prettige leeromgeving voor de vaklieden van de toekomst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details