Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Om problemen te voorkomen, moet je wel weten hoe natuursteen te bewerken’

‘Om problemen te voorkomen, moet je wel weten hoe natuursteen te bewerken’

Wonen met uitzicht over de Maas en het achterland van Spijkenisse is al een aantal jaren mogelijk in de luxe woontoren Terras aan de Maas. Momenteel wordt er een tweede woontoren gebouwd. Van Stokkum levert hier het natuursteen voor de gevels en het interieur.

Ruim 76 meter en 24 verdiepingen hoog is de door Dam & Partners Architecten ontworpen woontoren Terras aan de Maas II. Er komen vanaf de vijfde verdieping 60 appartementen, zowel koop als huur, in. Eronder komen enkele voorzieningen zoals een restaurant en servicewoningen. Tegen de gevels en in het gebouw wordt veel natuursteen verwerkt, wat bijdraagt aan een uitstraling met allure.

Aan de buitenzijde tegen de gevels zit een Chinese natuursteen, genaamd bean beige, in totaal 1.800 vierkante meter, vertelt directeur Twan Smedts van Van Stokkum. “Hetzelfde als bij de eerste toren, dat was zo vastgelegd. Dat wordt afgewisseld met 230 vierkante meter zwarte graniet, eveneens afkomstig uit China. Binnen brengen we een andere steen aan, Jura Gelb uit Duitsland.” Daarvan komt 360 vierkante meter op de vloeren en 230 vierkante meter tegen de wanden en op de trappen.

Bijzonder detail van de natuursteen tegen de buitengevels is dat deze is gebouchardeerd oftewel bewerkt met een fijn naaldje. Smedts: “Je moet daarbij wel weten hoe je die steen dient te bewerken, anders trekt hij krom. Dat vraagt om specifieke kennis en die hebben wij in huis.” Van Stokkum verzorgt de werkzaamheden voor VORM, dat betrokken is bij diverse ontwikkelingen op eigen gronden in de regio Rotterdam-Den Haag. Een prettige samenwerking, zegt Smedts, die prima verloopt.

Omdat het bouwterrein een beperkte omvang heeft, wordt de natuursteen eerst naar een tussenopslag vervoerd en vervolgens just-in-time aangeleverd. “Bij het aanbrengen wordt gebruik gemaakt van de steigers die er ook voor andere partijen staan. Daar zijn goede afspraken over gemaakt. Gaande het traject is er wel wat vertraging geweest, maar dat heeft geen gevolgen voor de deadline. Binnen zijn we ongeveer volgens planning kunnen beginnen dus we verwachten dat we zoals afgesproken medio mei kunnen opleveren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details