ai-van-kantoorgebouw-voiceworks-almere_201810172
00:50
02-11-2018

Officiële start bouw van het nieuwe kantoor Voiceworks Almere

Ontwikkelaar Onis Vastgoed is afgelopen woensdag gestart met de realisatie van het kantoorgebouw voor Voiceworks op de locatie Duin in Almere. Deze feestelijkheid werd gevierd door het slaan van de 1e paal met een ouderwetse heistelling.

Sinds begin 2016 is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van het kantoor. Het gebouw krijgt een vloeroppervlakte van ruim 6.000 m2 en kenmerkt zich door haar bijzondere architectuur dat op een perfecte wijze harmoniseert met het duinlandschap waarin het gebouw gepositioneerd staat. Er zijn diverse elementen die het gebouw bijzonder maken. De toepassing van meerdere zijn hier een voorbeeld van. In deze vides hangen trappen waardoor gebruikers uitgedaagd worden zo weinig mogelijk de lift te nemen. De oplevering staat gepland voor einde 2019.

20181031_103814_persfoto2

 Het heien van de 1e paal onder toeziend oog van alle genodigden en ‘heimeesters’.

Samen met de kersverse Almeerse wethouder Ruimtelijk & Economische Ontwikkeling, Onderwijs en Arbeidsmarkt Maaike Veeningen sloegen de 3 oprichters van Voiceworks in het bijzijn circa 100 genodigden, alsmede de ‘heimeesters’, de 1e paal.

Voiceworks – opgericht in 2005 – is een Almeers bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een grote speler op de Nederlandse zakelijke markt op het gebied van ICT en communicatie. Het snelgroeiende bedrijf heeft momenteel 290 medewerkers in dienst en is actief in 7 landen.

Het ontwerp van het kantoorgebouw is van de hand van pr8 architecten uit Almelo. Het interieur wordt verzorgd door Graziosi Progetti uit Den Haag. Area-OS uit Den Haag adviseerde de gebruiker Voiceworks. De realisatie is in handen van Pleijsier Bouw tezamen met Linsthorst Installatietechniek.

Stedenbouw partners

Nieuwe VaertSupervlakke vloeren