01:28
13-07-2018

‘No-nonsense aanpak met brede scope zorgt voor flexibiliteit in de markt’

Als landelijk actieve montagepartij voor dak- en gevelwerken is Hardeman | van Harten een vaste waarde in de utiliteitsmarkt. Dat lijkt simpeler dan het is, zegt Erik Hardeman. “Wij moeten flexibel zijn, want de klantvraag kan uiteenlopen. Onze leveranciers hebben te maken met schommelingen in grondstofprijzen en wij zijn een 100% montagepartij. Of het nu een staaldak voor een melkveehouderij betreft of een sandwichpaneelgevel van een hoogwaardig DC, de oplossing moet worden gevonden in een brede inzetbaarheid van mens en materieel.”

Opgericht in 1995 door de huidige directie Jan Hardeman en Peter van Harten, heeft een familiebedrijf als Hardeman | van Harten met vijftig man op de bouw en acht kantoormedewerkers van oudsher een langetermijnscope. “Hardeman | van Harten levert en monteert stalen dak- en wandbeplating voor uiteenlopende projecten, van particuliere bedrijfshallen tot grote distributiecentra. Naast diverse panden in de utiliteits- en industriebouw maken wij ook een specialisme van dak- en gevelrenovaties, alsmede bedrijfsuitbreidingen. Een solide basis waarop kan worden voortgeborduurd.” Erik Hardeman wil er niet direct de nadruk op leggen, “maar korte communicatielijnen zijn bij ons wel erg belangrijk. Wij zijn een pure montagepartij met een eindopdrachtgever, zij het de eigenaar van het pand of de bouwkundig aannemer. Wij verkopen geen eigen producten, aparte adviesdiensten en proberen ook geen totaalaannemer te zijn. Natuurlijk komt het voor dat een deel van de bouw door ons gecoördineerd moet worden of dat de gehele schil inclusief betonplint door ons wordt gemonteerd. Her en der wordt ook taxatiewerk verricht, maar altijd op basis van de maatwerkvraag van de klant.”

‘1 miljoen vierkante meter per jaar’
Dan moet je niet alleen flexibel zijn, maar ook degelijk en betrouwbaar, zegt Hardeman. “De klant moet er vanuit kunnen gaan dat montagepersoneel, kranen en hoogwerkers beschikbaar zijn wanneer dat wordt gevraagd, ook wanneer de logistieke planning van de opdrachtgever anders loopt dan voorgenomen. Die basis is bij ons altijd goed.” Als de klant maar weet dat hij bij Hardeman | van Harten terechtkan op het moment dat het wordt verwacht, in deze drukke tijden. “Natuurlijk, bouwinnovatie is aan de orde van de dag, maar de klant moet het wel willen. Wij denken mee over constructieve aspecten als een opdrachtgever zijn gehele dak met zonnepanelen wil bekleden of om prijstechnische redenen ander materiaal wil gebruiken, maar wij gaan dat niet zelf initiëren.” Zoals van een montagebedrijf met een brede opdrachtportefeuille mag worden verwacht, voldoet de montagespecialist uit Lunteren aan kwaliteitseisen zoals VCA-certificatie en het Dumebo DWS Keurmerk (kwaliteitsrichtlijn dak- en gevelbranche). Alle personeelsleden worden intern opgeleid met behulp van externe bureaus. “Wij staan garant voor de montagekwaliteit van de geleverde dak- en wandbeplating, inmiddels zo’n 1 miljoen vierkante meter per jaar”, besluit Erik Hardeman.

Tekst: Jan-Kees Verschuure
Beeld: Hardeman | van Harten

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Bouwinfo

HARDEMAN | VAN HARTEN
Lage Veldweg 10
6741 JL Lunteren

T  +31 (0)318 46 15 51
info@hardeman-vanharten.nl
www.hardeman-vanharten.nl