Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuwe uitstraling en een goede akoestiek

Nieuwe uitstraling en een goede akoestiek

Plafonds toveren verouderd gebouw om tot moderne werkplek

Het Rijkskantoor in Haarlem heeft nieuwe plafonds gekregen die helemaal bij de nieuwe uitstraling van het gebouw passen. Er werden roosterplafonds, geperforeerde clip-in panelen en minerale systeemplafonds aangebracht, geleverd en geplaatst door Integra.

Het Rijkskantoor aan de Surinameweg 4 in Haarlem is verbouwd van een oud onderkomen voor de FIOD en de Belastingdienst naar een modern Rijkskantoor. Een opener karakter, duurzamer en een gezonder binnenklimaat. In het ontwerp kwamen veel roosterplafonds terug en dat is een kolfje naar de hand van Integra. Dit bedrijf ontwerpt, produceert, levert en monteert metalen systeemplafonds en high-tech klimaatplafonds. Commercieel directeur Özgür Kasirga: “Wij hebben een gedetailleerde oplossing aangeboden en wij hebben dit verder uitgewerkt.”

Combinatie

In het gebouw werden de oude plafonds verwijderd door aannemer BAM Bouw & Techniek. Integra plaatste er vervolgens een combinatie van roosters aan de buitenkant en geperforeerde plafonds aan de binnenkant. Deze laatste zorgen voor een sterk verbeterde akoestiek. Ook plaatste zij er minerale plafonds. Kasirga: “Op de minerale panelen na zijn alle plafonds door ons geproduceerd. Dat maakt het een mooi project, maar ook omdat het een renovatie betreft. Verschillende plafondsystemen komen bij elkaar en je hebt te maken met bestaande constructies. De plafonds geven het pand een nieuwe uitstraling en moderniseren het echt.”

Circulaire bouw

Het Rijkskantoor wordt zoveel mogelijk circulair gerenoveerd. Jammer genoeg was dit niet mogelijk voor de plafonds, vanwege de gekozen afmetingen. Toch is dit iets waar Integra momenteel volop mee bezig is, vertelt Kasirga. “We werken aan prestigieuze projecten, van scholen tot ziekenhuizen en vliegvelden, waaronder Schiphol. We produceren steeds meer klimaatplafonds, waarin je verlichting, koeling en verwarming kunt integreren. Wij maken bij sommige projecten ook gebruik van isolatiemateriaal dat is gemaakt van oude spijkerbroeken. Duurzaam ondernemen is één van onze pijlers.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details