Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuwe houten gevelkozijnen voor Y-Point

Nieuwe houten gevelkozijnen voor Y-Point

In de Amsterdamse Oude Houthavens wordt een monumentaal, 100 jaar oud pakhuis verbouwd tot de moderne kantooromgeving Y-Point. Binnen gebeurt dat ingrijpend, maar het gevelbeeld blijft grotendeels intact.

Tekst | Jac Buchholz    Beeld | Timmerfabriek Volendam

Daarvoor leverde Timmerfabriek Volendam ongeveer 100 houten gevelkozijnen met een passende uitstraling, evenals de buitendeuren en luiken voor de kelder. Werkvoorbereider John Arnolli noemt het een leuk project dat weinig lastige aspecten had. “We zijn inmiddels klaar. Het onderzoek qua details was door de architect gedaan; wij hebben vervolgens op basis van de specificaties de kozijnen ingemeten, geproduceerd en geplaatst. Onze kozijnen dragen bij aan een strak gevelbeeld.”

Bijzonder aspect van het project noemt hij het vervoer van alle materialen en producten. “Alles is per boot over het IJ vervoerd en in een haventje bij Y-Point gelost. Dat was de beste oplossing omdat de straat bij Y-Point niet kon worden afgesloten. Omdat de bouwplaats bovendien krap was, hebben we de materialen gefaseerd in dagvoorraden aangeleverd. Dat is prima verlopen, net als de afstemming tussen de diverse partijen. Het was een project zoals we ze graag doen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details