Nieuwbouw opslaghal Menken

Menken Sassenheim - De gevelpanelen werden blind bevestigd.

01:36
15-03-2019

Nieuwbouw opslaghal Menken | Sassenheim

In Sassenheim verrees het nieuwe opslaggebouw van Menken. Het werd een bouwtraject met verrassingen. Wat aanvankelijk een productiehal had moeten worden, werd uiteindelijk een opslagruimte. Het vroeg nogal wat flexibiliteit van het bouwteam om de stroom van wijzigingen tijdig te verwerken.

Het nieuwe opslaggebouw staat tegenover het bestaande pand van Menken. Met 7.320 m² extra vloeroppervlakte voor productie en opslag zou Menken klaar zijn voor de toekomst. Maar de inzichten veranderden. Stap voor stap koos Menken ervoor om – op dit moment – in het nieuwe gebouw geen grootschalige productie ter hand te nemen, maar de ruimte te gebruiken voor

Tekst: Liliane Verwoolde
Beeld: De Vries en Verburg Bouw
Projectinfo

Bouwen met vertrouwde samenwerkingspartners
Voor de totale buitenschil, de binnenwanden en de hoogwaardig geïsoleerde wanden van de koelcel gaat Menken de Vlag in zee met K.I.M. Nederland. 

Bij bouwprojecten behoort K.I.M. Nederland al jaren tot de vaste toeleveranciers van Menken de Vlag. Hierdoor heeft zij aan een half woord genoeg. “We weten precies hoe Menken de Vlag het hebben wil”, zegt Gerard Scherff, salesmanager van K.I.M. Nederland. “En toevallig geldt ditzelfde voor Bouwbedrijf De Vries & Verburg. Die vertrouwde banden hebben ongetwijfeld bijgedragen aan een vlekkeloos proces.”

Toch is de inpandige koelcel die K.I.M. Nederland heeft geïnstalleerd verre van standaard. Ontwerp en eindproduct zijn custom made en sluiten exact aan op de eisen en wensen van Menken de Vlag. Zo bestrijkt de oppervlakte van de koelcel bijna een kwart van de totale oppervlakte van de hal. Opvallend zijn ook de gevelpanelen aan de buitenzijde. Deze zijn bevestigd met een blind bevestigingssysteem. “We hebben hier gewerkt met inschuimende omegaprofielen”, vertelt Scherff. “Met deze profielen bereik je het hoogst haalbare, zowel in bouwtechnisch als esthetisch opzicht. Er is dan ook een extra fraai resultaat bereikt.”

Stedenbouw partners

KP Interieur