Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuwbouw Heutink op een zichtlocatie langs de N35
De voorgevel is prominent zichtbaar vanaf de N35.

Nieuwbouw Heutink op een zichtlocatie langs de N35

Heutink, totaalleverancier van educatieve materialen en meubilair voor het onderwijs, voegt vier bedrijfslocaties samen in een nieuw hoofdkantoor. Dit wordt gebouwd op een zichtlocatie op bedrijventerrein ’t Lochter in Nijverdal. Deze nieuwbouw maakt een efficiëntere manier van werken en een verdere groei mogelijk.

Heutink wil iedereen die te maken heeft met primair of voortgezet onderwijs, kinderopvang en zorg en welzijn adviseren, inspireren en informeren. Dit doet het bedrijf al sinds 1975 vanuit Rijssen. In deze gemeente zat het bedrijf inmiddels in vier panden en een verdere uitbreiding was niet meer mogelijk. Daarom werd besloten om uit te wijken naar Nijverdal. Hier komt het nieuwe hoofdkantoor, dat zal bestaan uit een experience center, kantoren en het distributiecentrum. Aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal is verantwoordelijk voor de terreinwerkzaamheden en de bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden. 

Gevel uit drie delen

De nieuwbouw ligt recht aan de N35 en is daardoor goed te zien voor voorbijgangers. Zij zien een gevel die bestaat uit een betonnen plint, een houten en een aluminium deel. In het houten deel bevindt zich het experience center, dat bestaat uit houten blokken. Deze staan voor de groei van het kind, want Heutink wil het beste uit ieder kind halen. Hier vinden we ook de foyer met het centrale trappenhuis en diverse ontmoetingsplekken. De kantoren bevinden zich in een rustiger gedeelte van het pand, in het aluminium gedeelte om het experience center heen. Ook het distributiecentrum wordt voorzien van een aluminium gevel, maar deze krijgt een meer ingetogen champagnekleur. 

“In de prominent aanwezige voorgevel zit de grootste uitdaging. Daar wordt gebruik gemaakt van prefab beton, houten kaders en aluminium vliesgevels, terwijl er ook composiet luifels geplaatst worden. Deze worden voorzien van een sedum bedekking”, vertelt Tom Wilmink, die de projectbegeleiding bij Aannemingsmaatschappij Hegeman verzorgt.

Behalve aan een hoofdkantoor met experience center wordt er ook gebouwd aan een groot distributiecentrum.

Energieneutraal

Heutink hecht veel waarde aan duurzaamheid. Daarom wordt het gebouw energieneutraal opgeleverd. Wilmink: “Om dit te kunnen bewerkstelligen, is gebruik gemaakt van onder meer warmtepompen in combinatie met bronnen, klimaatplafonds en een aanzienlijke hoeveelheid zonnepanelen.” De samenwerking tussen Heutink, directievoerder BBD en de onderaannemers verloopt prima, volgens hem. “Wel hebben we te maken met langere levertijden vanwege de coronaperikelen. Dat maakt het soms lastiger om te plannen.”  

Grote ramen voor nieuwbouw Heutink

Polybouw Aluminium B.V. verzorgde in opdracht van Aannemingsbedrijf Hegeman de levering en montage van de aluminium gevelelementen en de beglazing voor het kantoor en de hal van Heutink Primair Onderwijs. Het project bevat zeer grote ruiten. Reitsema & partners architecten heeft hierin de grenzen opgezocht qua maatvoering. Samen met glasproducent Pilkington Benelux wist Polybouw Aluminium de juiste combinatie te leveren. 

Polybouw startte de werkzaamheden in de bouwvak van 2021 en rondde de werkzaamheden eind oktober af. Het project verliep prima volgens planning. De samenwerking met opdrachtgever Hegeman verliep ook naar tevredenheid, beaamt Jarno Marsman, uitvoerder bij Hegeman. Er was een prettige manier van communiceren tussen hem en montageleider bij Polybouw Arjan Zomer. Polybouw Aluminium kon vertrouwen op een goede afronding van het project.

Bouwinfo

Opdrachtgever
Heutink

Architect
Reitsema & partners Architecten

Hoofdaannemer
Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V.

Projectmanagement
BBD Bouwmanagement

Aluminium gevelelementen
Polybouw Aluminium

Bouwperiode
eind 2020 – februari 2022

BVO kantoren
5.500 m2

BVO warehouse
23.000 m2

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details