Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuwbouw Besselink licht op grootste bedrijventerrein oost-Nederland

Nieuwbouw Besselink licht op grootste bedrijventerrein oost-Nederland

Met de uitbreiding en nieuwbouw van Besselink Licht krijgt het Duivense bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf, dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt, er een echte blikvanger bij. Het ontwerp is gemaakt door Palazzo, eveneens een Duivens bedrijf. De bouw is inmiddels van start gegaan. Het vernieuwde Besselink Licht gaat in het vierde kwartaal van 2020 open.

Hoewel voortgekomen uit een van origine Arnhems familiebedrijf is Besselink Licht al jaren een vaste waarde op Centerpoort-Nieuwgraaf. Het idee van uitbreiding ontstond in 2017 toen ‘buurman’ wasserij Lips+ stopte en de grond te koop aanbood. Besselink Licht was meteen geïnteresseerd, maar er was wel één complicatie: op het perceel mocht geen verkoop aan particulieren plaatsvinden. Dit probleem werd met hulp van de gemeente Duiven opgelost door de verplaatsing van Light Depot, de outletwinkel van Besselink Licht op de Hornbach-locatie. “De gemeente heeft ontzettend goed meegedacht, ze hebben echt maximale support gegeven”, zegt Marcel de Vries, die het bedrijf samen met zijn zwager Paul Besselink runt.

Transparant en duurzaam ontwerp

De uitbreiding/nieuwbouw is een ontwerp van architectenbureau Palazzo, dat al een miljoen vierkante meter bedrijfsruimte op zijn naam heeft staan (waaronder in Duiven de MediaMarkt, Beter Bed en het Groothandelshuis). Palazzo-directeur Martin Kemper: “Wij hebben een transparant gebouw ontworpen dat door de volledig glazen gevel een spectaculaire showroom wordt voor de verlichtingsproducten van Besselink Licht.”

Op de begane grond komen twee units van duizend m2, waarvan er één al verhuurd is, plus een unit van 600 m2 die verbonden wordt met de bovenverdieping van 2000 m2. Dit gedeelte gaat Besselink Licht zelf gebruiken, mogelijk samen met een woonwinkel. Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp. Onder andere een warmtepomp en zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat het pand in de eigen energiebehoefte kan voorzien. Er komt geen gasaansluiting.

Forse investering

Het bouwplan vergt een forse investering van Besselink Licht, maar Marcel de Vries maakt zich geen zorgen. Bezoekers die Centerpoort-Nieuwgraaf vanaf de Rivierweg oprijden, komen door het eenrichtingverkeer altijd langs het nieuwe Besselink Licht. Voor hen is het met Loods 5 en Hornbach de eerste blikvanger op weg naar Ikea, Makro, Mediamarkt of een andere grote publiekstrekker. Volgens Marcel de Vries profiteert Besselink Licht nu al van de ligging aan de belangrijkste verkeersader van het Duivense bedrijventerrein. “Het aantal bezoekers voor Centerpoort-Nieuwgraaf stijgt al jaren, zelfs op een gewone maandag is het druk in onze winkel.” Bij het pand komen 112 eigen parkeerplaatsen.

Eigen fabriek in China

Besselink Licht opereert in een branche met veel concurrentie, want iedere bouwmarkt en woonwinkel heeft een verlichtingsafdeling. Voor Besselink Licht was dat enkele jaren geleden reden om zich te vestigen in China, waar vrijwel alle verlichtingsproducten worden geproduceerd. Het Duivense bedrijf heeft een hoofdkantoor in Hongkong en een eigen vestiging (Tangla Lighting) in miljoenenstad Dongguan, waar Paul Besselink inmiddels woont. De producten worden veelal geleverd aan bouwmarkten in heel Europa. Zelf verkoopt Besselink Licht op Centerpoort-Nieuwgraaf het eigen merk Home Sweet Home en outletproducten. Een tweede outlet met als naam Light Depot is gevestigd in Arnhem.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details