AnimalCare
01:18
16-05-2018

Nieuwbouw AnimalCare Harderwijk is een ware eyecatcher

Veel functies onder één dak

De dierenartsen en assistenten van AnimalCare zaten eerst verdeeld over drie locaties in Putten, Ermelo en Harderwijk. Dat is sinds eind 2017 veranderd dankzij de nieuwbouw in Harderwijk waarmee nu alles op één locatie is gevestigd. In een gebouw met een bijzondere uitstraling.

“Ja”, zegt projectleider Christiaan van Ommeren, projectleider bij Groothuis Bouwgroep, aannemer van het project, “de nieuwbouw van AnimalCare is aan de buitenkant zeker een eyecatcher.” Maar ook binnen vindt hij het gebouw bijzonder. “Er zijn hier veel functies onder één dak samengebracht. Met sowieso een onderscheid tussen de huisdierartsen en de veeartsen. De eersten hebben spreekuur in het gebouw, de veeartsen op locatie.” In de nieuwbouw, zegt hij, hebben de veeartsen de beschikking over een eigen kantoor en een apotheek. Verder zijn er twee operatiekamers met een voorbereidingsruimte, een röntgenkamer en een aparte behandelkamer voor tandheelkunde. Er is een recovery en er zijn twee opnameruimtes. Tot slot noemt van Ommeren een overnachtingsruimte voor de dienstdoende arts.

AnimalCare

Betrokken opdrachtgever
Er was bij dit project sprake van een heel betrokken opdrachtgever, zegt hij, die vrijwel altijd aanwezig was om mee te kijken met de vorderingen van de bouw. “Er was een intensief contact en veel kennisuitwisseling. We hebben uitgebreid meegedacht om het gebouw zo optimaal mogelijk in te richten.” De bouw van een dierenartsenpraktijk ervoer Van Ommeren als toch weer even iets anders. “Natuurlijk is het deels een reguliere bouw, maar wel met bijzondere aspecten. Er zijn bijvoorbeeld loden deuren aangebracht bij de röntgenkamer. Verder hebben we de aansluitingen van de apparatuur voor de diverse ruimtes voorbereid.”

AnimalCare

Bijzondere gevels
Heel bijzonder noemt hij de gevels, een combinatie van metselwerk en hout. Vooral het rondlopende, houten geveldeel geeft de nieuwbouw een apart karakter. “Het betreft een binnenblad van kalkzandsteen dat van isolatie is voorzien. Daarop is een bevestigingssysteem aangebracht waarop op een voor het oog niet zichtbare wijze houten balken en lamellen van NobelWood zijn geplaatst – zonder spijkers of schroeven, maar met weerhaken. De uitdaging was om ook die rondingen netjes en strak te laten ogen. Dat is dankzij dit specifieke systeem en de zorgvuldige uitwerking gelukt.” Hoewel de uitvoering van de bouw iets later begon dan gepland, kon er toch op tijd worden opgeleverd, maakt Van Ommeren tot slot duidelijk. “Een kwestie van goed monitoren en een open communicatie.”

Tekst | Jac Buchholz  Beeld | Groothuis Bouwgroep

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Bostik XPSCorendon Village