Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw visitekaartje in achtertuin van Roosendaalse totaalbouwer
Voor de afwerking is gekozen voor betonnen gevelplinten met contrasterende sandwichpanelen en een lange lichtstrook boven het logistieke gedeelte.

Nieuw visitekaartje in achtertuin van Roosendaalse totaalbouwer

‘Built to suit’ DC is nieuwe blikvanger op bedrijventerrein Borchwerf II

Delin Property gelooft in de toekomst van e-commerce en voorziet toonaangevende bedrijven in dit marktsegment graag in hun logistieke behoefte. De afgelopen jaren heeft de vastgoedontwikkelaar al vele distributiecentra gerealiseerd. Zo ook op bedrijventerrein Borchwerf II in Roosendaal. De meest recente toevoeging op deze logistieke campus is het ‘built to suit’ distributiecentrum voor huurder Ahold Home Shopping Center (circa 40.000 m2 BVO), dat volgens een turnkey overeenkomst is gerealiseerd door ASK Romein Bouw. “We zijn ontzettend trots dat Delin Property voor onze expertise heeft gekozen”, vertelt Tom Kropf, Commercieel Directeur van ASK Romein Bouw. “Met de oplevering afgelopen maart is onze achtertuin opnieuw een mooi visitekaartje rijker.”

Op de plek van de kantoren is gekozen voor witte sandwichpanelen en houten accenten, met een fraai en uitnodigend aanzicht als resultaat.

ASK Romein Bouw heeft alle kennis, kunde en kwaliteit in huis om (complexe) projecten feilloos te realiseren. Van constructie tot en met oplevering. De innovatieve partner én ontzorgende bouwer denkt graag vanaf een vroeg stadium mee in oplossingen om de duurzaamheid én functionaliteit van gebouwen naar het allerhoogste niveau te tillen. “Ook in dit project waren we al vroegtijdig betrokken, om het esthetische ontwerp van architect Archicom te vertalen naar een haalbaar uitvoeringsontwerp én een maakbaar gebouw”, vertelt Marcel Michielsen, Algemeen Directeur van ASK Romein Bouw. “Bovendien hebben wij het complete vergunningstraject uit handen genomen. Het distributiecentrum was oorspronkelijk ontworpen als een conventioneel warehouse, maar is op basis van klantspecifieke wensen door ons verrijkt met onder andere extra parkeerfaciliteiten, een grote fietsenstalling en dockmogelijkheden voor bezorgbusjes. Ook hebben wij voorbereidingen getroffen voor de box-in-box koel- en vriesunits en specifieke sprinklervoorzieningen. Voldoende daglichttoetreding, optimale zichtlijnen, een ruime kantine én een uitgekiende terreininrichting dragen bij aan een veilige en gezonde werkplek voor alle medewerkers.”

Hoge kwaliteitsstandaard

In plaats van één groot distributiecentrum is het ontwerp opgedeeld in de haldelen A, B en C. “De bouw voor hal A en B is in december 2020 gestart”, vertelt Kropf. “Deze fase betreft de realisatie van circa 20.195 m2 warehouse, 3.129 m2 kantoren, 607 m2 mezzanine en 3.220 m2 laadkuilen op een terrein van circa 36.000 m2 en volgens de hoge ASK Romein kwaliteitsstandaarden. Aan de basis van de nieuwbouw ligt een balkenfundering op palen, met daar bovenop een staalconstructie met betonnen vloeren. Om een snelle en veilige orderpicking te borgen, voldoen alle betonvloeren aan vlakheidsklasse 4. Voor de afwerking is gekozen voor betonnen gevelplinten met contrasterende sandwichpanelen en een lange lichtstrook boven het logistieke gedeelte. Hierdoor stroomt daglicht tot ver in het warehouse naar binnen. Op de plek van de kantoren is gekozen voor witte sandwichpanelen en houten accenten, met een fraai en uitnodigend aanzicht als resultaat.”

Early access

Uitdaging tijdens de bouw was met name de korte doorlooptijd. “Als gevolg van de coronapandemie stonden niet alleen personeelsbezettingen maar ook materiaalleveringen regelmatig onder druk”, vertelt Kropf. “In augustus 2021 stond de early acces van de huurder gepland, die in eigen beheer de koel- en vriesunits, racking en overige inrichting heeft verzorgd. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om deze strikte contractdatum te halen, maar dankzij een lean werkwijze, korte lijnen en veel commitment hebben we ons aan deze planning kunnen houden.” In november 2021 zijn de hallen A en B opgeleverd. Een halfjaar daarvoor, in mei 2021, is ASK Romein Bouw gestart met de realisatie van hal C. Deze hal biedt ruimte aan circa 10.880 m2 warehouse, 540 m2 kantoren, 319 m2 mezzanine en 1.256 m2 laadkuilen op een terrein van circa 16.478 m2 en kent een vergelijkbare hoogwaardige opbouw en afwerking.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details