Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw sandwich-staalframe maakt Galaxy Tower in een mum van tijd wind- en waterdicht
De nieuwe ThermoFrame® telt twee stalen frames, die middels glasvezelcomposiet koppelankers worden verbonden.

Nieuw sandwich-staalframe maakt Galaxy Tower in een mum van tijd wind- en waterdicht

Op de onderste verdiepingen van deze nieuwbouw worden 266 hotelkamers, twee restaurants, drie vergaderzalen en diverse wellnessfaciliteiten voor het viersterren Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel gerealiseerd. Daarboven komen 317 vrijesector huurappartementen. De toren heeft een opvallende open structuur met daktuinen. Voor de gevelafwerking is gekozen voor een stijlvolle combinatie van keramiek, aluminium en pv-panelen, die gemonteerd worden op een ThermoFrame® sandwich-staalframe. De gevel wordt grotendeels geprefabriceerd in de fabriek van Leebo Intelligente Bouwsystemen.

“Hoogbouwprojecten zijn gebaat bij een geoliede en integrale procesoplossing, waarbij één of twee partijen de complete gevel realiseren”, vertelt Jan Couwenberg, Hoofd Calculatie/Verkoop bij Leebo. “Prefab sluit hier perfect op aan.” In opdracht van Ballast Nedam en in nauwe samenwerking met collega-gevelbouwer De Groot & Visser heeft Leebo het gevelontwerp tot op detailniveau uitgewerkt. Waar De Groot & Visser verantwoordelijk is voor alle doorzichtige geveldelen (ramen, deuren, puien), verzorgt Leebo de ondoorzichtige gevelelementen. “Om ook op grote hoogte een optimaal wooncomfort te borgen, hebben wij adviesbureau IBS Consultants gevraagd om de luchtdichtheid voor de Galaxy Tower te berekenen. Op basis van deze uitgangspunten én een gewenste RC-waarde van 5,5 hebben wij ons nieuwe ThermoFrame® gevelsysteem geselecteerd.”

ThermoFrame® betreft een doorontwikkeling van het LeeFrame® prefab­systeem, dat is opgebouwd uit een stalen frame met U- en C-profielen en een steenwol isolatie. Om koudebruggen te elimineren, wordt een schuimisolatieplaat aan de binnen- of buitenzijde aangebracht, met RC-waarden > 5 als resultaat. “Ons nieuwe ThermoFrame® daarentegen telt twee stalen frames, die middels glasvezelcomposiet koppelankers worden verbonden”, vertelt Couwenberg. “De thermisch isolerende eigenschappen van glasvezelcomposiet maken een koudebrugvrije verbinding tussen de binnen- en buitenprofielen mogelijk. Hierdoor volstaan uitsluitend minerale wol of ecologische isolatiematerialen in de kern van het frame. Het resultaat is een slank gevelsysteem van slechts 240 mm dik, waarmee RC-waarden > 6 behaald kunnen worden. Bovendien kunnen gebouwen dankzij ThermoFrame® in een mum van tijd en volledig steigerloos wind- en waterdicht worden gemaakt.”

De Galaxy Tower is het eerste project waar Leebo ThermoFrame® toepast. Medio november worden de eerste spouwbladen gemonteerd en afgesteld. Omdat de gevel integraal is ontworpen en omdat ThermoFrame® zeer maatvast is, kunnen de prefab buitengevelelementen vervolgens eenvoudig als schilderijlijstjes aan de gevel worden gekoppeld. In april 2022 moet het project worden opgeleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details