Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw pand in Kampen  biedt groeimogelijkheden

Nieuw pand in Kampen biedt groeimogelijkheden

Al 85 jaar is Van der Sluis Technische bedrijven gevestigd aan de Kamperzeedijk in Genemuiden. In april dit jaar verhuisde de constructietak naar een splinternieuw pand in Kampen.

Van der Sluis Technische Bedrijven startte in 1934 als wagenmakerij en groeide uit tot een succesvolle onderneming, met drie werkmaatschappijen: Van der Sluis Installatie, Van der Sluis Agri en Van der Sluis Constructie. Aan het roer staat René van der Sluis, die alweer de derde generatie van het familiebedrijf vertegenwoordigt.

Boor-zaagstraat.

 

Woningen, utiliteitsgebouwen en offshore

Van der Sluis Constructie wordt geleid door bedrijfsleider Arend van der Kamp. “Wij richten ons vanaf het begin op de woning- en utiliteitsbouw”, vertelt hij. “De laatste jaren zijn we ook steeds meer actief in andere sectoren. Wij vervaardigen onder andere bordessen, hekwerken, trappen, luifels, kunstwerken en spanten, maar ook staalconstructies in alle voorkomende vormen en onderdelen benodigd bij de on- en offshore industrie. Een hoge kwaliteit en de wensen van de klant staan altijd voorop.”

Totaalaanpak biedt meerwaarde

“Onze kwaliteit gaat verder dan de producten die we vervaardigen”, vervolgt Van der Kamp. “Met eigen verkopers, engineers, werkvoorbereiders, productiemedewerkers, montageploegen en transportfaciliteiten houden wij het volledige proces, en dus ook de kwaliteit en voortgang daarvan, onder controle. Steeds meer opdrachtgevers, architecten en constructeurs zien de meerwaarde van onze totaalaanpak. Bij steeds meer projecten worden we al in het voortraject betrokken, om mee te denken over een bepaalde constructie of esthetische oplossing. Zo hebben wij een prefab hekwerk in ons assortiment dat door zijn naadloze uiterlijk voldoet aan de hoge architectonische vereisten van vandaag, zonder dat het duurder is dan bijvoorbeeld de bekende strippenhekken.”

Voor het lassen is Van der Sluis Constructie gecertificeerd volgens de NEN-EN-ISO 3834-2.

 

Nieuw onderkomen aan de N50

In Genemuiden beschikte Van der Sluis Constructie over een productieruimte van zo’n 1.800 vierkante meter. “Daar groeiden we door de jaren heen steeds meer uit”, zegt Van der Kamp. “In april dit jaar verhuisden we daarom naar een nieuw onderkomen, dat vier keer zo groot is. Dit kon helaas niet in Genemuiden, maar we vonden een prachtig alternatief op industrieterrein RW50 in Kampen. Een ruim perceel op een goed bereikbare zichtlocatie aan de N50. Vanaf daar ben je zo op de snelweg en rijd je in een uur naar Amsterdam.”

Veel ruimte, prettige werkomgeving

Het nieuwe, onder architectuur gebouwde pand in Kampen heeft een productieoppervlakte van ruim 7.000 vierkante meter en 26 bovenloopkranen met een hijscapaciteit van 50 ton. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en comfort. Zo zorgen vloerverwarming en -koeling, gevoed door 37 bronnen van zo’n 275 meter diep, voor een aangename en constante temperatuur in de constructiehal. Verder dragen lichtstraten, lichte kleurstellingen en geluidsreducerende maatregelen bij aan een prettige werkomgeving.

De nieuwe constructiehal.

 

Sneller, nauwkeuriger, complexer

“Niet alleen in het pand, maar ook in de techniek investeerden we flink”, zegt Van der Kamp. “Zo schaften we een straalmachine aan. Alle producten worden nu gestraald, met veel minder vervuiling en een hogere laskwaliteit tot gevolg. Ook investeerden we onder meer in een boorzaaginstallatie, een plasmasnijder en een volautomatische zaag. Allemaal machines waarmee we nog sneller en nauwkeuriger kunnen produceren. Ook kunnen we complexere vormen aan.” Voor het pand in Kampen moest Van der Sluis Constructie zich opnieuw certificeren voor de NEN-EN-1090 norm, omdat dit locatiegebonden is. De EXC 2-certificering die in Genemuiden gevoerd werd, is nu  opgewaardeerd naar EXC 3. Voor het lassen is Van der Sluis Constructie gecertificeerd volgens de NEN-EN-ISO 3834-2.

Toekomst

“Het nieuwe pand in Kampen biedt ons voldoende ruimte en mogelijkheden om te groeien”, vat Van der Kamp samen. “Gezien de grote oppervlakte en het state-of-the-art machinepark kunnen we nog verder uitbreiden en invulling geven aan onze toekomstplannen. We willen ons bijvoorbeeld nog iets meer wenden tot de gespecialiseerde staalbouw. Ons uiteindelijke doel is dat we door de inzet van de nieuwste machines en innovaties onze opdrachtgevers optimaal kunnen bedienen vanuit een prettige werkomgeving die aan de eisen van vandaag en morgen voldoet. We zijn klaar voor de toekomst.”  


Kilbystraat 5

8263 CJ Kampen

T +31 38 204 25 04

E info@vd-sluis.nl

W www.vd-sluis.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details