Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw logistiek gebouw langs de A12
De 3D-impressie toont het nieuwe opvallende warehouse van Tiemex & Stefco met een hoogte van 17 meter, een project van Goldbeck Nederland B.V. en de architecten van Palazzo.

Nieuw logistiek gebouw langs de A12

Business Park 7Poort in Zevenaar blijft nieuwe bedrijven verwelkomen. Zo komt Tiemex & Stefco Logistic Service samen met W&O Products op een kavel van 2 hectare op 7Poort Zuid. Pal naast de A12 bouwt Goldbeck Nederland B.V. als turnkey aannemer een opvallend warehouse van ongeveer 17 meter hoog, met twee inpandige kantoordelen over drie bouwlagen en een tussenliggende mezzanine, naar een ontwerp van Palazzo architecten. De aanvraag van de omgevingsvergunning dateert van begin dit jaar en in mei werden de werkzaamheden opgestart. In december moet het pand opgeleverd worden.

Tekst | Johan Debaere   Beeld | Goldbeck Nederland B.V.

Tiemex & Stefco is een full service logistieke dienstverlener met de focus op transport van en naar Duitsland. Deze logistieke partner past zijn diensten continu aan de behoeften van zijn klanten aan. Naast efficiënte standaarddiensten staat Tiemex & Stefco vooral bekend om de flexibiliteit, kwaliteit en betrokkenheid. Om verder te kunnen groeien, besloot de directie te investeren in een nieuw warehouse met bijhorende kantoren op het Zevenaarse bedrijventerrein Business Park 7Poort, dat strategisch vlakbij de snelwegen A12 en A15 ligt en deel uitmaakt van Logistics Valley. Goldbeck Nederland kreeg de opdracht om deze nieuwe vestiging te realiseren. Het familiebedrijf met vestigingen over heel Europa, een eigen engineering en een productiefaciliteit voor prefab beton, staal, aluminium kozijnen en gevelbeplating focust op turnkey-projecten voor logistieke hallen, maar ook op bedrijfsruimtes, parkeergarages en kantoorgebouwen. Ze ontwierp dit project samen met de architecten van Palazzo: van ontwerp en vergunningsaanvragen tot uitvoering en oplevering.

De nieuwbouw wordt opgetrokken uit betonnen vloeren, prefab-betonkolommen en liggers en een stalen dakconstructie. In de hal komen twee inpandige kantoordelen met drie bouwlagen en een tussenliggende mezzanine.

Hoog warehouse met inpandige kantoren

“Begin dit jaar werden de bouwvergunningen aangevraagd en in mei konden we starten met de werkzaamheden. We realiseren een ruim warehouse met een hoogte van maar liefst 17 meter en zowel Tiemex & Stefco als W&O Products krijgen binnen het volume van die hal een separaat en herkenbaar kantoor met drie verdiepingen. Een grote vliesgevel zorgt voor de nodige lichtinval en onbeperkt zicht op de omgeving. Witte composietkaders rond de ramen zorgen voor een speels accent en versterken de industriële look. Tussen beide kantoren integreren we een mezzanine die ook deel uitmaakt van het magazijn”, vertelt Bart Putman, projectleider bij Goldbeck Nederland. “Deze nieuwbouw is opgetrokken uit betonnen vloeren, prefab betonkolommen en liggers en een stalen dakconstructie. De prefab beton- en staalelementen worden in onze eigen fabriek geproduceerd. De wanden zijn opgebouwd uit sandwichpanelen. De montage van alle elementen gebeurt door een groep van vaste partners. Zoals bij elk project stelden we ook hier weer hoge eisen op vlak van isolatie en brandwerendheid.”

De prefab betonelementen worden net als de staalconstructie in de eigen fabriek van Goldbeck geproduceerd.

Duurzaam warehouse

Tegen eind 2020 moeten warehouse en kantoren klaar zijn. Goldbeck Nederland B.V. levert het warehouse op als een leeg magazijn, waarin de klant zelf naar eigen wens stellingen kan monteren. Het van origine Duitse bouwbedrijf besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en energieprestatie. “Dit gebouw is gasloos en er is bewust gekozen voor hoogwaardige LED-verlichting en innovatieve verwarmingsinstallaties”, sluit Putman af. “De hal wordt verwarmd door middel van vloerverwarming, terwijl in de kantoren een VRF-systeem voor de verwarming en koeling zorgt. Beide systemen zijn gekoppeld aan warmtepompen. Door de geplande installatie van zonnepanelen op het dak zal het gebouw grotendeels zelf in zijn energiebehoefte voorzien.”

Bouwinfo

Opdrachtgevers Tiemex & Stefco, Zevenaar & W&O Products, Didam
Architect Palazzo BV, Duiven
Aannemer Goldbeck Nederland B.V., Arnhem


Projectinfo

Grote raampartijen creëren uitnodigende gevel bij logistieke nieuwbouw

Specialist Gevel Design Beek produceerde en monteerde de vliesgevel en andere raampartijen in de nieuwbouw van Tiemex & Stefco. “De eerste contacten dateren van eind vorig jaar, toen we met Goldbeck en Palazzo de indeling en afmetingen van de vliesgevel en andere raampartijen aan de hand van de schetsen bekeken. Vooraleer we uiteindelijk een definitief ontwerp en offerte voorgelegd hebben, werd nog een paar keer met de verschillende partijen overlegd. In juni kregen we de opdracht”, vertelt directeur Ton ten Brincke.

In 25 jaar tijd heeft Gevel Design Beek veel ervaring en knowhow op het vlak van aluminium, beglazing en normering opgebouwd. Daarmee wil ze samen met de andere partners uit het bouwteam bekijken hoe ze voor een bepaald project een juiste oplossing kan realiseren. Ook bij dit logistieke gebouw werd alles vooraf tot in de kleinste details uitgewerkt, waardoor men in de werkplaats en op de bouwplaats niet voor verrassingen kwam te staan.

“Voor Goldbeck was de integratie van brandwerende raamelementen in de brandwerende vliesgevel een belangrijke vereiste. Bij Gevel Design Beek hebben we echter een EN16-034-certificering, waardoor we ook brandwerende puien met draaiende delen kunnen en mogen produceren”, aldus Ten Brincke. “Alle elementen waren voor de bouwvak geproduceerd, waardoor de montageploeg tijdens de vakantieperiode kon blijven monteren. Goede afspraken tussen werkplaats en bouwplaats en een nauwe samenwerking met de andere bouwpartners vormden de basis voor een vlekkeloze installatie.”


Projectinfo

Prefab beton- en staalelementen monteren tot één gebouw

Goldbeck heeft een eigen engineering en een productiefaciliteit voor stalen constructies en prefab betonelementen, die op de bouwplaats geleverd en door derden gemonteerd worden. Voor de montage van de prefab beton- en staalelementen voor het logistieke gebouw van Tiemex & Stefco deed de aannemer een beroep op de specialisten van Bulten Prefab uit Wekerom.

“We monteerden de betonnen kolommen, liggers en vloeren en namen ook de stalen dakconstructie voor onze rekening”, vertelt uitvoerder Gijs Schreuder. “Met een montageploeg van vijf personen, indien nodig aangevuld met een eigen kraanmachinist, waren we meerdere weken op deze bouwplaats actief. De montage van alle betonelementen nam 5 weken in beslag, terwijl de integratie van de staalconstructies 3 weken duurde. Dankzij een goede planning konden we beide deelprojecten deels samen laten lopen, waardoor de montage sneller afgerond kon worden.”


Projectinfo

Totaalleverancier voor sandwichpanelen biedt technische ondersteuning aan zijn partners

Gebouwen moeten aan steeds strengere eisen voldoen, niet in het minst op het vlak van brandwerendheid. Zo wil men de kans op brand verkleinen, de uitbreiding van een brandhaard vertragen of voorkomen en mensen in staat stellen om veilig uit het gebouw te vluchten.

Cladding Point is een toonaangevende, onafhankelijke leverancier van sandwichpanelen waar brandwerendheid sinds jaar en dag een belangrijk thema is. “We zetten continu in op de ontwikkeling en optimalisatie van brandwerende sandwichpanelen, die voldoen aan de meest actuele Europese normen en eisen”, zegt general sales manager Ricardo Rosendaal. “Alle panelen ondergaan grondige brandtesten en de resultaten worden in de juiste Efectis-rapportages vastgelegd.”

Een project start bij Cladding Point met de juiste bepaling van eisen en wensen. De specialist wil dan ook graag in een zo vroeg mogelijk stadium bij een project betrokken worden, om zo de expertise maximaal te benutten en samen met de bouwpartners tot een geschikte oplossing te komen. “Op aanvraag van plaatser Heger en Janssen werden we betrokken bij de realisatie van het nieuwe logistieke gebouw van Tiemex & Stefco. Samen met de architecten van Palazzo, aannemer Goldbeck en de mensen van Heger & Janssen werkten we het hele voortraject uit, waarbij we rekening moesten houden met de overspanningen, maar ook met heel wat andere aspecten”, aldus Rosendaal. “Goldbeck stelt immers zeer hoge eisen op het vlak van isolatie en brandwerendheid en met ons gamma FX brandwerende sandwichpanelen konden we finaal een oplossing aanbieden die perfect voldeed aan alle vereisten.”


Projectinfo

Een partner die verstand heeft van dak- en wandbeplating

Goldbeck focust op turnkey-projecten voor bedrijfsruimtes, parkeergarages, kantoorgebouwen en logistieke hallen. Het familiebedrijf met vestigingen over heel Europa heeft intussen in Nederland ook al een paar projecten gerealiseerd en werkt daarbij graag samen met een aantal vaste partners. Heger & Janssen uit Wekerom is er daar één van.

“We zijn gespecialiseerd in de levering en montage van onderhoudsvrije dak- en wandbeplating, evenals staalconstructies voor hallenbouw, stallenbouw en utiliteitsbouw”, geeft zaakvoerder Mark Janssen aan. “Ons gamma omvat sandwichpanelen binnendozen, isolatieplaten, profielplaten, koud- en warmdakplaten en vezelcement golfplaten.”

In opdracht van Goldbeck ontwierpen de architecten van Palazzo een nieuw logistiek gebouw met een bijzondere hoogte van ongeveer 17 meter voor Tiemex & Stefco. Voor de dakbeplating en wandpanelen deed de hoofdaannemer opnieuw een beroep op Heger & Janssen. “Het volledige dak werd voorzien van een stalen beplating, terwijl de wanden volgens de eisen van Goldbeck uit brandvertragende sandwichpanelen van Cladding Point zijn opgebouwd”, licht Janssen toe. “Met een ploeg van gemiddeld 4 personen zijn we gedurende 2,5 maand op de bouwplaats in Zevenaar aan het werk geweest.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details