Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw logistiek centrum van Coulisse bijna voltooid
De toekomstvisie van Coulisse voor de campus reikt veel verder dan de muren van het magazijn.

Nieuw logistiek centrum van Coulisse bijna voltooid

Coulisse staat op het punt om de eerste fase van haar ultramoderne magazijn af te ronden, met dank aan Wessels Rijssen en Systabo Enschede. Deze faciliteit – met een indrukwekkende oppervlakte van 15.000 m2 – is 13 meter hoog en heeft onder meer een geautomatiseerde zone van 2.000 m2.

Met 12 laaddeuren en speciale voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs staan efficiëntie en gemak centraal in het ontwerp.

Een mooi en praktisch ontwerp

Het magazijn van Coulisse is geïnspireerd op de elegantie van het Yves Saint Laurent Museum in Marrakesh. De imposante buitenkant, die is versierd met een ingewikkeld gemetseld rasterpatroon en gladde muren in natureltinten, belichaamt de onderscheidende stijl van Coulisse. Met 12 laaddeuren en speciale voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs staan efficiëntie en gemak cen traal in het ontwerp.

Een gezonde en positieve werkruimte

Bij binnenkomst zien bezoekers meteen de binnentuin in het hart van de kantoorruimte. Deze bron van natuurlijk licht zorgt voor een positieve werkomgeving. Rondom de tuin liggen doordacht ontworpen ruimtes voor de logistieke en klantenserviceteams en er zijn moderne voorzieningen beschikbaar, zoals vergaderruimtes en een royale kantine met bar om in te ontspannen. Een receptie met open raam vergemakkelijkt de communicatie met de leveringsruimten buiten, wat zorgt voor een soepele workflow.

Geoptimaliseerde magazijnactiviteiten

In het magazijn zorgt minutieuze aandacht voor detail voor een optimale functionaliteit. Van speciale verpakkingsruimtes voor hardwaresystemen tot gespecialiseerde opslagruimtes – elk aspect van de indeling is gericht op een verbeterde productiviteit en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan gemechaniseerde handelingssystemen, zoals een cassettesysteem voor de opslag van 6 meter lange aluminium goederen. Het bevat ook een overdekte kluis van 300 m2 met een plafondhoogte van 13 meter. Hier worden Motionblinds motoren met geïntegreerde lithium-ionbatterij opgeslagen, met een sprinklersysteem op elk niveau. Door de implementatie van een nieuw Warehouse Management System (WMS) benadrukt Coulisse haar streven naar operationele uitmuntendheid. Met een aanzienlijke toename in opslagcapaciteit en een gestroomlijnde workflow-efficiëntie staat dit nieuwe magazijn voor een belangrijke sprong voorwaarts in de missie van het bedrijf om haar gewaardeerde klanten beter van dienst te zijn.

Volledig geautomatiseerd magazijn

Nu Coulisse aan fase 2 begint, verschuift de focus naar de bouw van een volledig geauto­matiseerd hoogbouwmagazijn voor rollen stof. Deze baanbrekende faciliteit met een oppervlakte van 7.000 m2 en RFID-technologie (radio frequency identification) betekent een revolutie voor de opslagmogelijkheden van Coulisse. Met geavanceerde functies, zoals 120.000 opslagplaatsen en een naadloos geautomatiseerd ophaalsysteem, stroomlijnt dit magazijn alle activiteiten en zorgt het voor een snellere verwerking en een verhoogde efficiëntie. Het zware tilwerk van de logistieke medewerkers behoort dan tot het verleden. 

Een campus geïnspireerd op Apple en Vitra

De toekomstvisie van Coulisse voor de campus reikt veel verder dan de muren van het magazijn. Momenteel worden ambitieuze projecten gepland. De bouw van een hoofdkantoor en aanvullende faciliteiten met een indrukwekkend totaaloppervlak van 70.000 m2, is er daar een van. Met de innovatieve campussen van techgiganten zoals Vitra en Apple als inspiratiebron wil Coulisse een nieuwe norm stellen voor de raambekledingssector. De ambitie is om leidend te zijn in de ontwikkelingen op het gebied van slimme technologie. Maar ook om een innovatieve hub te creëren waar klanten en partners uit de hele wereld kunnen samenkomen om te werken en te innoveren, om zo de toekomst van raambekleding vorm te geven.

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Coulisse
  • Architect Piuarch
  • Hoofdaannemer Wessels Rijssen-Systabo

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details