Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Nieuw, innovatief product combineert design, privacy en veiligheid’

‘Nieuw, innovatief product combineert design, privacy en veiligheid’

Nieuwe, innovatieve oplossingen voor bestaande of nieuwe uitdagingen. Bij Scheuten Glas, met een hoofdvestiging in Venlo, zijn ze er continu mee bezig. Recent introduceerde het bedrijf weer een noviteit, Multisafe Fade, veiligheidsglas voorzien van een folie met een naadloos verloop.

Scheuten Glas is een maakbedrijf met een innovatieve historie en is daarmee een interessante partner voor uiteenlopende partijen. Zo was Scheuten Glas in het verleden één van de eerste bedrijven dat dubbelglas op de Nederlandse markt bracht.

Accountmanager Iris Receveur is bij Scheuten Glas verantwoordelijk voor de verkoop van Multisafe Fade. Ze vertelt dat het bedrijf in Nederland één van de marktleiders is en inmiddels 10 vestigingen in drie landen telt, waar zo’n 900 medewerkers actief zijn. “We zijn vaak betrokken bij grote projecten. Een voorbeeld in de regio was de Innovatoren. In Rotterdam hebben we het glas voor het nieuwe Centraal Station geleverd.” Scheuten Glas, vertelt zij, is in samenwerking met verschillende partijen voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen. Multisafe Fade is daar een recent voorbeeld van. “Het betreft veiligheidsglas voorzien van een interlayer folie met een groot en perfect naadloos melkwit verloop dat vooral bij balkons en balustrades veel voordelen brengt.”

file4-3-kopieren

Multisafe Fade betreft veiligheidsglas voorzien van een interlayer folie met een groot en perfect naadloos melkwit verloop.

 

Grote technische vernieuwing

Receveur noemt het een grote technische vernieuwing. “Een product als dit was er nog niet; het blijkt namelijk erg moeilijk te maken. Het realiseren van de fade­functie vraagt om geavanceerde technieken. Scheuten produceert het Multisafe Fade-glas op maat met minder afval, waardoor we kosten reduceren en ook in kleine oplages een aantrekkelijke prijs kunnen bieden.”

Als glas vanuit privacy-redenen van folie wordt voorzien, dan is het dicht en is er sprake van een beperkte lichtinval. Met Multisafe Fade wordt die beperking ondervangen. “Dit product combineert design, privacy en veiligheid. Er is sprake van een geleidelijk verloop van wit naar transparant, waarbij de overgangen niet met het blote oog zichtbaar zijn. Je kunt dus een deel van het glas dicht maken en een ander deel geleidelijk aan transparant, waardoor er meer licht binnen valt en het uitzicht snel zichtbaar wordt. Het ziet er bovendien fraai uit. Ook kunnen bijvoorbeeld betonnen randen uit het zicht worden gehouden.”

Gat in de markt

Met Multisafe Fade vult Scheuten Glas een gat in de markt, weet Receveur. Ze verwacht dat er zeker voor balkons en balustrades in het hogere segment veel vraag naar zal zijn. “We hebben inmiddels een sample box ontwikkeld die geïnteresseerden, zoals balkonhekkenproducenten, maar ook architecten kunnen aanvragen om eenvoudig kennis te maken met het product. Ik weet zeker dat ze dan met één blik zullen zien wat voor voordelen Multisafe Fade te bieden heeft ten opzichte van de reguliere producten.” Met VMG Versteeg Metaal Groep is in Zoetermeer inmiddels een succesvol pilotproject (Palenstein) afgerond.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details