Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw Hoog Catharijne | Utrecht

Nieuw Hoog Catharijne | Utrecht

In de afwerking van de winkelgebieden van Nieuw Hoog Catharijne is een belangrijke rol weggelegd voor natuursteen. Zowel binnen als buiten zullen natuurstenen vloeren, gevelwanden, plinten en penanten een belangrijke rol vervullen in de uitstraling. Natumar is zowel adviseur, engineer, leverancier als montagebedrijf in het traject. “Fase 2 is voor ons in principe een doorzetting van dezelfde projectlevering”, zegt directeur Claudio Felix.

“Onze werkzaamheden omvatten de advisering van steensoorten, de toepassingen, al het benodigde teken- en rekenwerk, de verankeringsconstructies, montage en begeleiding tot en met onderhoudsadvies en impregnering.” In het geval van Nieuw Hoog Catharijne is deze kop-tot-staartbegeleiding intensief en meerjarig geweest. “De adviesbegeleiding in het voortraject behelst onder meer bezoeken aan groeven in het buitenland, onafhankelijk geologisch onderzoek en een verregaande betrokkenheid bij de selectie van materialen en toepassingen, met circa 13.000 m² aan veelal gezoet Portugees Beige Classico kalkzandsteen als vloerafwerking, geleverd in vier verschillende breedtematen.” De gevel van de Zuidpassage (voormalige entree aan de Vredenburgzijde) wordt zowel binnen als buiten bekleed met de vorstvrije marmersoort Jura Gelb, die als een zaagtand is gemonteerd. “Wij engineerden hier tevens de complete ophangconstructie en verankering. Zelfs de retourstroken, die normaliter verlijmd worden, zijn hier op speciale wijze verankerd.”

Nieuw Hoog Catharijne

Stadskamer met zicht op de Catharijnesingel.

Water-ornamenten
Verder zijn diverse penanten en plinten, onder meer van het Entreegebouw en de Stadskamer, afgewerkt met 450 m² gezoet Chinees zwart graniet (Padang Dark). In het interieur is de centraal in het Entreegebouw gelegen Style Room afgewerkt met Beige Classico gecombineerd met een Spaanse marmersoort (Gris Pulpis) en worden in de Stadskamer accenten gelegd met de hoogwaardige steensoorten Thassos (Griekenland) en Azul Monica (Portugal). “In fase 2, begin oktober door ons opgeleverd, zijn dezelfde materialen gebruikt als in Fase 1. Wij hebben onlangs het geheel opgeleverd, alsmede een extra deel: Clarenburg. Ook daar zijn vloertegels gelegd en penanten gemonteerd met Azul Monica en Jura Gelb en is een gehele trappartij uitgevoerd, waarbij het stootbord gelijk loopt met de trede en de diktekant een gebrande anti-slipbewerking heeft gekregen. De waterornamenten zijn uitgevoerd in Beige Classico, vijf centimeter dik met conisch aangelijmde stroken waardoor het geheel nog massiever oogt. De kanten zijn ‘half-bullnose’ afgerond.”

Nieuw Hoog Catharijne

Massief ogende water-ornamenten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details