Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg in Apeldoorn

Nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg in Apeldoorn

Mijlpaal in bestaan grootste 100% Nederlandse elektrotechnische groothandel

Vandaag heeft Koninklijke Oosterberg, de grootste 100% Nederlandse elektrotechnische groothandelsmaatschappij, op een bijzondere wijze de sleutel van haar nieuwe hoofdkantoor op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn in ontvangst mogen nemen. Met een drone werd, helemaal volgens het nieuwe normaal, de sleutel van het complex aan algemeen directeur Flip Oosterberg ‘ingevlogen’. Het nieuwe hoofdkantoor aan IJsseldijk 2 in Apeldoorn beslaat 2.770 mÇ kantoorruimte en 10.260 mÇ magazijnruimte. Het naastgelegen Nationaal Distributiecentrum van Koninklijke Oosterberg aan IJsseldijk 8 heeft een oppervlakte van 16.000 mÇ. Met de nieuwe vestiging beslaat de totale Apeldoornse huisvesting van Koninklijke Oosterberg nu bijna 30.000 mÇ.

Met deze nieuwe moderne locatie, gebouwd in 2007, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. “Toen het voormalig Sandd pand op de zichtlocatie Zutphensestraat / A1 vrijkwam, hoefden wij niet lang na te denken” aldus Flip Oosterberg. “Met dit pand brengen we ons nationaal distributiecentrum en hoofdkantoor na jaren weer bij elkaar. Dit geeft ons ruimte voor de verwachte groei en het realiseren van nieuwe businessmodellen. Qua voorzieningen en professionele uitstraling zet Koninklijke Oosterberg ook een grote stap vooruit, belangrijk zowel voor de meeverhuizende werknemers van het hoofdkantoor in Zutphen, als voor het aantrekken van nieuwe medewerkers.”

De verhuizing

De organisatie streeft ernaar om het nieuwe hoofdkantoor nog in dit najaar te betrekken. Koninklijke Oosterberg staat aan de vooravond van een verbouwing en onderzoekt momenteel op welke wijze het gebouw corona-proof kan worden ingericht. “Een veilige werkplek voor onze medewerkers heeft momenteel de allerhoogste prioriteit” aldus Flip Oosterberg.

Het proces

De zoektocht naar een nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg is er één van jaren. Sinds 1893 opereert het familiebedrijf vanuit Zutphen en deze stad had dan uiteraard ook onze voorkeur. Met Rodenburg Bedrijfsmakelaars zocht Koninklijke Oosterberg gedurende lange tijd naar een geschikte locatie in deze regio. Na meerdere opties op verschillende panden en diverse onderhandelingstrajecten later, kwam vrij onverwacht het voormalig hoofdkantoor van Sandd aan de IJsseldijk 2 beschikbaar. “Dit heeft zo moeten zijn” aldus Ivo Dijkerman van Rodenburg Bedrijfsmakelaars. Hij vervolgt: “Ik ben trots op de wijze waarop we dit samen hebben gedaan en natuurlijk ook op dit prachtige resultaat voor Koninklijke Oosterberg.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details