Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum voor  pizzagigant in Benelux
Vanuit het nieuwe pand ondersteunt en bevoorraadt Domino’s zo’n vierhonderd vestigingen in Nederland en België.

Nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum voor pizzagigant in Benelux

Sinds medio juni dit jaar is de hoofdvestiging van Domino’s Pizza Benelux gevestigd in Nieuwegein. Vanaf bedrijventerrein ’t Klooster ondersteunt en bevoorraadt Domino’s zo’n vierhonderd vestigingen in Nederland en België. De productie en uitlevering van het huisgemaakte pizzadeeg vindt ook op deze hoofdvestiging plaats.

Tekst | Patricia van der Beek    Beeld | Pulles & Pulles Reclame en Beeld

“Met 12.000 vierkante meter is ons nieuwe onderkomen drie keer zo groot als ons oude pand in Gorinchem”, vertelt PR manager Marianne Kemps van Domino’s. “Dat was ook nodig, want we waren behoorlijk uit ons jasje gegroeid. In Nieuwegein hebben we ruimte voor nu en later. Bovendien bevindt alles zich onder één dak: kantoor, deegproductie en logistiek. Daarbij zitten we pal aan de snelweg en centraal ten opzichte van de franchisenemers.” Domino’s selecteerde COFFR voor de ontwikkeling van de nieuwbouw. Willy Naessens Nederland kreeg de opdracht voor de bouw gegund.

Ontwikkeling en beheer

“Dit pand is een mooie aanvulling op onze portefeuille”, zegt CEO Stefan van den Brink van COFFR. “Als vastgoedbeleggings- en ontwikkelingsplatform in Nederland en Duitsland realiseren wij van oudsher locaties in de light industry en logistics. We ontwikkelden bijvoorbeeld ook het voormalige pand van Domino’s in Gorinchem.” COFFR bracht het pand van Domino’s onder bij het ABN AMRO MeesPierson Real Estate Growth Fund, dat het pand als eindbelegger heeft verworven. Het property management blijft in handen van COFFR.

Functioneel met aandacht voor esthetiek

Het ontwerp van de nieuwbouw, afkomstig van Centrum Architecten, is afgestemd op de wensen van Domino’s. Kenmerkend zijn het omvangrijke kantoor van maar liefst vierduizend vierkante meter en de specifieke ruimten voor koelen, vriezen en opslag. In de hal bevinden zich ook een krattenwasruimte en een productieruimte voor de vervaardiging van het pizzadeeg. Van den Brink: “De hal is functioneel ontworpen, maar de architect besteedde ook aandacht aan esthetiek. Dit geldt met name voor het kantoor, met zijn strakke vliesgevel en witte gevelbanden. Ook in het kantoor is goed nagedacht over de uitstraling.” Kemps bevestigt: “Binnen is een fijne werkomgeving gecreëerd, met veel licht en open ruimtes. Waar we heel blij van worden, is dat het restaurant en de proefkeuken – het zogenoemde love lab – zich nu in het hart van het gebouw bevinden.”

Ook in het kantoor is goed nagedacht over de uitstraling.

Opgebouwd uit prefab beton

Het projectmanagement van de hal was in handen van Groenewout Consultancy. Domino’s Pizza begeleidde de uitvoering van het kantoor. Willy Naessens Nederland bouwde beide bouwdelen. “Dit werk is ons op het lijf geschreven”, zegt projectleider Edwin van Boxtel van Willy Naessens Nederland. “Wij zijn gespecialiseerd in bouwen met prefab beton en hebben meer dan 8.500 panden neergezet van diverse formaten. Logistieke centra zijn hier in Nederland een groot onderdeel van. Het pand van Domino’s is compleet onderheid en opgebouwd met betonnen kolommen en spanten. De begane grondvloer ligt 1,20 meter boven het maaiveld. Verder pasten we lichte vloeren toe en TT-liggers voor het dak. De gevel maakten we wind- en waterdicht met sandwichpanelen en de vliesgevel.” Het beton draagt met zijn accumulerend vermogen bij aan de duurzaamheid van het pand, dat energielabel A heeft. Andere duurzame toepassingen zijn zonnepanelen, warmteterugwinning en een energiebesparende koelmethode voor het deeg.

Trots

“Een strakke planning was op dit werk heel belangrijk”, vervolgt Van Boxtel. “Half juni dit jaar moest Domino’s over naar het nieuwe pand, wat door extra werkzaamheden gedurende het bouwtraject een behoorlijke uitdaging was. De koelcel en het productiedeel voor de vervaardiging van het deeg moesten zelfs nog eerder in bedrijf. Daar lag dan ook het zwaartepunt. In goed overleg leverden we eerst de hal op en vervolgens, in delen, het kantoor. Wij kijken terug op een prettige samenwerking met COFFR, Domino’s, Groenewout en alle andere betrokken partijen.” Van den Brink en Kemps zijn het daarmee eens. “Het belangrijkste is dat we onze vestigingen nu nog beter kunnen supporten”, voegt Kemps toe. “We zijn erg trots dat we dat vanaf deze fijne locatie kunnen faciliteren.”

Bouwinfo

Ontwikkeling COFFR B.V., Amsterdam
Aannemer Willy Naessens Nederland, Nieuwkuijk
Huurder Domino’s Pizza Benelux, Nieuwegein

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details