Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw DC op ‘restanten’ van oude fabriek
De complete funderingsconstructie van DC Metal Valley is door Van Berlo geprefabriceerd.

Nieuw DC op ‘restanten’ van oude fabriek

Dat geldt ook voor bedrijventerrein Metal Valley in Drunen, pal aan de A59 tussen Waalwijk en Den Bosch. In opdracht van ASK Romein heeft Van Berlo recent de prefab funderingsconstructie en industrievloeren voor het nieuwe DC Metal Valley gerealiseerd. Een beste puzzel, gezien de restanten van de voormalige bebouwing onder het maaiveld.

“Het upgraden van een oud industrieterrein is een prima ontwikkeling, maar vraagt wel de nodige aandacht”, begint Michiel van Zon, commercieel technisch adviseur bij Van Berlo. “Je moet rekening houden met de bestaande grondslag en restanten van funderingspalen onder het maaiveld. ASK Romein kiest er bewust voor om door ons ‘ontzorgd’ te worden op het gebied van de funderingsconstructie en industrievloeren. Dat geeft rust in de organisatie. Wij hebben dan ook rechtstreeks contact met hoofdconstructeur Goudstikker de Vries met betrekking tot de engineering. Na het slopen van de oude fabriekshallen heeft de aannemer ons advies gevolgd om grondverbetering toe te passen. Ook is in nauw overleg het nieuwe paalplan voor de funderingsconstructie afgestemd. De vloeren daarentegen zijn gefundeerd op staal.”

Mini Screed

De complete funderingsconstructie van DC Metal Valley is door Van Berlo geprefabriceerd. Van Zon: “Het gaat in totaal om 740 meter aan funderingsbalken en 95 poeren. Ook de 42 docks, de laadkuilconstructie, 207 meter goot en de aanrijdverzwaring zijn volledig in prefab uitgevoerd. Het zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst en efficiencyverbetering. De warehousevloer van 27.000 m2 is uitgevoerd in een traditioneel gewapende VB Hecta® Multifunctionele voegloze vloer conform NEN 2747, Klasse 3. Deze vlakheid bereiken we met de inzet van onze Mini Screed-machine, een geheel eigen ontwikkeling. Recent hebben we overigens een nieuwe op afstand bestuurbare Mini Screed in gebruik genomen. Een heuse primeur! Daarnaast hebben we in DC Metal Valley nog 3.900 m2 aan expeditievloeren voorzien, een mezzaninevloer van 4.100 m2 en 800 m2 aan kantoorvloeren. De laadkuil buiten à 3.400 m2 is voorzien van VB Tera® Terreinverharding.”

ASK Romein is een vaste relatie van Van Berlo. “Samen staan we al behoorlijk ver in de digitale dossiervorming. Alle specificaties van het werk worden vastgelegd in een kwaliteitsdossier. Van de vlakheidsmetingen en ingemeten funderingsconstructies tot betonrecepten op dagniveau. Daarmee sorteren we alvast voor op de Wet Kwaliteisborging die in de lucht hangt”, besluit Van Zon.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details