Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
nhow Amsterdam RAI | Luchtbehandelingskasten in uiteenlopende varianten

nhow Amsterdam RAI | Luchtbehandelingskasten in uiteenlopende varianten

Tien luchtbehandelingskasten in verschillende uitvoeringen zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in nhow Amsterdam RAI. De engineering, productie, levering en montage van deze installaties was in handen van WOLF Energiesystemen B.V..

“Als aanbieder van verwarmings- en luchtbehandelingssystemen zijn wij regelmatig actief in de hotelbranche”, zegt directeur Martin Wendels van WOLF. “Het mooie aan hotels vind ik de vele verschillende functies. Dat is in nhow Amsterdam RAI niet anders. Naast de hotelkamers, keuken en restaurants vind je er congresruimten, een fitnessruimte en wellness. Al die functies vereisen verschillende technieken. Wij namen daarin de luchtbehandeling voor onze rekening.”

Luchtbehandelingskasten op het gebouw.

 

Total cost of ownership

WOLF was al sinds 2006 bij de ontwikkeling van nhow Amsterdam RAI betrokken, om met de installateur mee te denken over de uitvoering van de installatieconcepten. Wendels: “De installatieadviseur had de kaders al opgesteld. Op basis daarvan werkten we het ontwerp voor de luchtbehandelingskasten verder uit. Wat ik mooi vind aan dit project, is dat er heel bewust is ingezet op de total cost of ownership van de installaties. In onze ontwerpen is dan ook goed gekeken naar stroomverbruik en onderhoudskosten.”

Luchtbehandelingskasten in het gebouw. (Beeld: Egbert de Boer)

 

Tien luchtbehandelingskasten

WOLF engineerde, produceerde, leverde en monteerde tien luchtbehandelingskasten in uiteenlopende varianten. Wendels: “Een aantal luchtbehandelingskasten plaatsten we op het dak. De luchtbehandelingskasten voor de keuken, hotelkamers, fitness, restaurant en retail plaatsten we in het gebouw.” Bij de lucht­behandelingskast voor de keuken wordt energie teruggewonnen uit de vuile afzuiglucht. In het retailgedeelte paste WOLF een hoogrendement  twincoilsysteem toe. Hierbij bestaat de lucht­behandelingskast uit een aparte luchttoevoer- en luchtafvoersectie. De wisselaars in beide secties zijn aan elkaar gekoppeld. Wendels: “We plaatsten ook luchtbehandelingskasten met een hoogrendement warmtewiel en een hoogrendement plaatwisselaar.”

Eyecatcher

“Een gaaf project”, blikt hij enthousiast terug. “We voeren vaker zulke prestigeprojecten uit, maar dit blijft een eyecatcher. Mooi dat we daar vanaf het begin aan bijgedragen hebben.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details