CBA Tiel
01:36
16-11-2018

nhow Amsterdam RAI Hotel | Van standaard A-plaat tot extra geïmpregneerde wanden

De nieuwbouw van het nhow Amsterdam RAI Hotel bevindt zich, voor wat betreft het eerste blok, in de afbouwfase. CBA Tiel en Knauf, al jarenlang partners in afbouw, geven hier samen invulling aan. CBA Tiel als afbouwspecialist in uiteenlopende wanden en plafonds, Knauf als leverancier daarvan.

“We vormen een drie-eenheid met aannemer Pleijsier Bouw”, vertelt calculator/werkvoorbereider René Kiezenberg van CBA Tiel. “We werken open en transparant samen en trekken gezamenlijk op in aanbestedingen en offertetrajecten.” Jacco van ’t Hof, projectadviseur bij Knauf, voegt toe: “Vanuit Knauf denken wij mee in thema’s als geluidswering, contactgeluid en het tegenhouden van koudebruggen. Op dit project voeren we ook de bouwinspectie uit. Daarbij kijken we onder meer of het afbouwdeel conform afspraken wordt gerealiseerd. Dat verloopt prima. CBA Tiel weet goed wat Pleijsier Bouw wil.”

Uiteenlopende wanden en plafonds
De wanden en plafonds die in het RAI Hotel worden aangebracht, lopen sterk uiteen. Van ’t Hof licht toe: “Tussen de hotelkamers komen geluidswerende wanden, bestaande uit een dubbel metalen skelet met foam ertussen en aan beide zijden twee lagen Knauf A-plaat 12.5 mm gipsplaat. In de stalen profielen zit glaswol Acoustifit isolatie. Een kitlaag, aangebracht door CBA Tiel, voorkomt geluidsverlies.” De wanden voor de gangscheiding worden gerealiseerd met een enkel metalen skelet en vier lagen Knauf A-plaat 12.5 mm gipsplaat. De badkamer wordt uitgevoerd met Diamond Board. Deze extra geïmpregneerde wanden worden ook toegepast voor de brandwerende schachten, waar afhankelijk van de brandwerendheidseis twee of drie plaatlagen worden uitgevoerd. “Verder komen er nog thermische voorzetwanden in het gebouw”, zegt Van ’t Hof. “Deze wanden worden voorzien van dubbele isolatie, zowel tussen de stijlen als tussen het profiel en het beton. De plafonds bij de entree van de hotelkamer en de badkamer worden uitgevoerd met een standaard A-plaat.”

2,5 week per verdieping
Op elke verdieping met hotelkamers monteert CBA Tiel zo’n 1.800 vierkante meter wanden. Ter plaatse van de entrees en badkamers komt per verdieping ongeveer 395 vierkante meter aan metalstud plafonds. De centrale gangen en liften worden voorzien van systeemplafonds. “De planning is vrij strak”, zegt Kiezenberg. “Voor elke verdieping geldt een cyclus van 2,5 week. Binnen die cyclus moeten we het stelwerk verrichten, de beplating plaatsen en isolatie aanbrengen. Daartussendoor moeten de loodgieter en de elektricien de installaties toevoegen.”

Flexibiliteit en samenwerking
Om de voortgang in het werk te houden, zorgt Knauf voor een tijdige bevoorrading van de verdiepingen. Van ’t Hof: “Wij zorgen dat CBA Tiel continu is voorzien van de benodigde materialen, zoals isolatie, voegmaterialen en gipsplaten.” Kiezenberg voegt toe: “Met de afbouw van het eerste blok zijn we al ruim over de helft en daarmee op schema. Af en toe lopen we tegen onverwachte situaties aan, maar dat is inherent aan de afbouw. Samen met Knauf spelen we daar flexibel op in. Mede door de goede samenwerking met Knauf, maar ook met Pleijsier Bouw en de andere betrokkenen bouwen we gestaag voort richting het tweede blok.”     

Tekst: Patricia van der Beek
Beeld: Marcel Steinbach

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Van Beek TegelprojectenDC Lidl