Van den Bergh & Co

De 10ft container voor veilige opslag van het beton lossingsmiddel.

00:59
13-11-2018

nhow Amsterdam RAI Hotel | Van den Bergh & Co

Elke acht tot tien dagen reikt hij een verdieping hoger: de hydraulische klimkist die de betonnen kern van het nhow Amsterdam RAI Hotel tot aan de 25e verdieping brengt. Van den Bergh & Co levert een belangrijke bijdrage aan dit proces, door ervoor te zorgen dat het ontkisten veilig en vlekkeloos kan plaatsvinden.

“Wij leveren beton lossingsmiddelen en aanverwante producten voor gebruik op bouwplaatsen en in betonfabrieken”, vertelt hoofd verkoop buitendienst Dolf Baggerman van Van den Bergh & Co. “Voor het RAI Hotel werden we al in een vroeg stadium benaderd door Red Betonbouw. Zij hadden niet alleen behoefte aan een goed lossingsmiddel, maar ook aan een manier om dit middel – plus de bijbehorende benodigdheden – conform de Arbo- en milieueisen op te slaan. Wij dachten hierin mee en leverden een 10ft container met daarin de vaten met lossingsmiddel, spuitapparatuur voor het op de juiste manier aanbrengen van het middel, lekbakken en alles wat verder nodig is om het beton volgens wens uit de mal te krijgen.”

Van den Bergh & Co

Binnenzijde container met o.a. het lossingsmiddel en de spuitapparatuur.

Snelle, goede lossing zonder roestvorming
Voor de houten en stalen bekistingen die voor de nieuwbouw van het RAI Hotel worden toegepast, bood het uitgebreide assortiment van Van den Bergh & Co twee mogelijkheden: een beton lossingsmiddel op basis van paraffinische procesolie of een watergedragen beton lossingsmiddel gebaseerd op plantaardige olie. “Beide zorgen voor een goede lossing en voorkomen roestvorming op de stalen bekisting”, licht Baggerman toe. “Red Betonbouw koos op dit project voor de aardolie-variant. Dit product is al veertig jaar een begrip in de branche en maakt snelle lossing mogelijk.” In totaal levert Van den Bergh & Co acht- tot negenduizend liter lossingsmiddel voor de in het werk gestorte delen van het RAI Hotel.   

Tekst: Patricia van der Beek
Beeld: Van den Bergh & Co

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

AFS InternationalRed Betonbouw