BOAG
00:53
15-11-2018

nhow Amsterdam RAI Hotel | Samenwerken aan geborgde kwaliteit

Om een omvangrijk en complex nieuwbouwproject als het RAI Hotel succesvol te realiseren, moeten de kwaliteit en voortgang geborgd zijn. BOAG ondersteunt COD, Being Development en Pleijsier Bouw hierin. Het advies- en managementbureau neemt tijdens de uitvoering de directievoering en kwaliteitscontrole op zich.

“Op dit project is onze rol iets anders dan bij traditionele directievoering en toezicht”, vertelt directeur André Leeuwis van BOAG. “Niet wij, maar aannemer Pleijsier Bouw voert de kwaliteitscontroles uit. Zowel op de eigen werkzaamheden als op die van de onderaannemers. Onze kwaliteitscontroleurs monitoren die controles. Zij letten er met name op of ze volgens de richtlijnen zijn uitgevoerd en of de resultaten aan de specificaties voldoen. Hun bevindingen leggen zij vast in dossiers, als bewijslast voor onder andere de belegger.”

BOAG

Behoeften en belangen bewaken
Als directievoerder leidt Leeuwis het team dat de kwaliteit borgt. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement. Hij licht toe: “Ik maak de behoeften en belangen inzichtelijk van de toekomstige eigenaar van het RAI Hotel, maar ook van de ontwikkelaar, de huurder en de aannemer. De behoeften en belangen lopen uiteen van optimaal gebruikscomfort tot het behalen van financieel rendement. Wij stemmen die allemaal op elkaar af en bewaken ze. Het BIM-model fungeert hierbij als transparante 3D-omgeving voor informatie-uitwisseling.”

Uitstekende samenwerking
“De kwaliteit en voortgang van een project worden sterk bepaald door de samenwerking”, vervolgt Leeuwis. “Die is op dit werk uitstekend. Ontwikkelaar, huurder en belegger staan niet tegenover, maar naast elkaar. Zij spreken met één mond richting de aannemer. Dit vormt een goede basis voor de nog komende fases, waarin de intensiteit van de werkzaamheden verder toeneemt.”  

BOAG

Tekst: Patricia van der Beek
Beeld: BOAG

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Techniplan AdviseursTecco