Interior Consult

Het interieur doet volledig recht aan de grensverleggende allure van het hotel.

01:53
12-11-2018

nhow Amsterdam RAI Hotel |‘Projectontwikkelaar, aannemer en hotelier ontzorgen’

Disruptive. Zo laat het interieurontwerp van het nhow Amsterdam RAI Hotel zich het best omschrijven. Met een eigentijdse interpretatie van de Gouden Eeuw doen de internationaal vormgegeven kamerstijlen volledig recht aan de grensoverschrijdende allure van het hotel. Als verbindende schakel tussen het project- en ontwerpteam leidt Interior Consult deze mix van kleuren, figuren en symbolen in goede banen.

“Geweldig om deelgenoot te zijn van dit markante project aan de Amsterdamse ring”, zegt oprichter/eigenaar Edzo Bosma van Interior Consult. “In opdracht van projectontwikkelaar COD voeren wij de totale inkoop en coördinatie uit van het FF&E, oftewel Furniture, Fixtures en Equipment. Wij verzorgen de designondersteuning, het uitvragen van producten en diensten, de werkvoorbereiding, het contracteren van toeleveranciers en het plannen en coördineren van de tijdelijke opslag, het inhuizen en de installatie van alle goederen.” Interior Consult is een internationaal opererende interieurexpert en onderdeel van de Hospitality Circle Group, waaronder ook het bedrijf Hotel Supply International valt.

Interior Consult

Een mengeling van internationale figuren, stijlen, kleuren en symbolen.

Mandala’s uit India
Twee externe ontwerpbureaus staan aan de basis van het interieurconcept van het hotel. Met hun disruptieve stijl boden zij NH Hotels de mogelijkheid om te kiezen voor een duidelijke, uitgesproken ontwerprichting. “Qua interieur brengt het nieuwe hotel iets unieks naar de hoofdstad”, zegt Bosma. “De ontwerpen zijn ontstaan vanuit de gedachte dat Amsterdam in het verleden het commerciële centrum van Europa was. De diverse kamerstijlen zijn geïnspireerd op zes verschillende windrichtingen en verwijzen op een moderne wijze naar de Gouden Eeuw. Een mengeling van internationale figuren, stijlen, kleuren en symbolen blendt ineen tot een uniek interieurconcept. Mandala’s uit India, doodshoofden uit Mexico en kersenbloesem uit Japan worden op eigentijdse wijze verwerkt in de interieurs.”

Interior Consult

Concept bewaken
Rekening houdend met de belangen van de stakeholders, ziet Interior Consult erop toe dat het ontwerpconcept op de juiste wijze wordt geïmplementeerd. “Wij zien het als onze rol om het gekozen concept te bewaken binnen de gestelde kaders van budgetten en tijdslijnen”, aldus Bosma. “Maar we toetsen ook de gekozen materialen op operationeel gebruik en – nog belangrijker – de veiligheid van de gasten.” Interior Consult ontzorgt de projectontwikkelaar, aannemer en hotelier door op uitvoerend niveau met hen mee te denken. Zo toetst de interieurexpert de wensen van de hotelier aan de onderliggende ontwerpen en benodigde technische voorzieningen. Verder werkt Interior Consult een zogenoemde ‘project dictionary’ uit. Dit overzicht maakt in detail zichtbaar welke leverancier wat levert, wanneer hij het levert en uit welk budget. Ook neemt Interior Consult de gehele financiële rapportage en coördinatie rondom het interieurconcept op zich.

Interior Consult

Complexe logistiek
Wanneer de eerste hotelkamers ingericht worden, zullen de ruw- en afbouwwerkzaamheden van het RAI Hotel nog in volle gang zijn. Bosma: “De logistiek in en rond het hotel is complex. Er is weinig opslagcapaciteit en het aantal transport- en liftbewegingen is enorm. Voor het gebruik van de bouwlift hebben we te maken met een gedetailleerde planning en slottijden. Om hier optimaal gebruik van te maken, werken we met een opslagdepot vlakbij het project. Een vast inhuisteam transporteert alle goederen op kamernummer naar de projectlocatie en loopt deze per kamer uit. Daarbij moeten zij ook rekening houden met een groot aantal verschillende typen kamers en internationale stijlen. Al met al wordt het een strak georganiseerde en gedisciplineerde installatie van de interieurs in een prettige samenwerking met Pleijsier Bouw.”   

Tekst: Patricia van der Beek
Beeld: Interior Consult

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

nhow Amsterdam RAI HotelOostingh