Infra Plus

De maatvoering van de kelder nam ruim een jaar in beslag.

00:59
16-11-2018

nhow Amsterdam RAI Hotel | ‘Maatvoering kelder vroeg veel tijd en aandacht’

Gedegen maatvoering is belangrijk voor een goed verlopend bouwproces. Dat geldt zeker ook voor de nieuwbouw van het nhow Amsterdam RAI Hotel, waar de gefaseerde uitvoering van de kelder en de verdraaiingen in het hoogbouwdeel uiterste nauwkeurigheid vereisen.

Infra Plus verzorgt de complete hoofdmaatvoering voor het RAI Hotel, van de tweelaagse kelder tot aan de 25e verdieping. “In de kelder zat veel maatvoering”, zegt hoofdmaatvoerder Ben Elbertsen van Infra Plus. “We hebben ruim een jaar gewerkt aan de damwanden, de heipalen en het betonwerk voordat we de grond uit waren. Omdat de kelder in etappes is uitgegraven, vond ook de maatvoering gefaseerd plaats.”

Infra Plus

Infra Plus verzorgt voor elke verdieping de hoofdmaatvoering.

Verdraaiingen belangrijk aandachtspunt
Inmiddels is de kelder al geruime tijd gereed en gaan de werkzaamheden van Infra Plus met de bouw mee omhoog. “Wij verzorgen voor elke verdieping de hoofdmaatvoering”, zegt eigenaar Daniël van den Dool van Infra Plus. “Op basis van de AutoCAD-tekeningen van Pleijsier Bouw zetten we de bekisting voor het betonwerk, de wanden en de kolommen uit. Daarnaast voeren we de nodige controlemetingen uit. Afgestemd op het bouwproces zijn wij twee tot drie keer per week op het project aanwezig om te maatvoeren.” Elbertsen voegt toe: “De verdraaiingen zijn een belangrijk aandachtspunt. Het bouwvolume boven zo’n verdraaiing moet nauwkeurig gepositioneerd worden.”

Korte lijnen, snelle communicatie
De werkzaamheden van Infra Plus vinden veelal plaats tijdens de voorbereidingen van een nieuwe bouwfase. “Dat levert soms hectische momenten op”, zegt Van den Dool. “Zeker wanneer er tijdsdruk op het werk staat. Ondanks dat verlopen de werkzaamheden volgens planning. Ook de samenwerking met Pleijsier Bouw verloopt prima. De lijnen zijn kort, we kunnen snel met elkaar communiceren en afstemmen. Met elkaar gaan we gestaag door naar de 91 meter.”   

Tekst: Patricia van der Beek
Beeld: Infra Plus

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

TeccoVan Beek Tegelprojecten