Van Beek Tegelprojecten
01:19
16-11-2018

nhow Amsterdam RAI Hotel | 17.000 vierkante meter wand- en vloertegels

Het Barneveldse Van Beek Tegelprojecten is gestart met het verlijmen van de wand- en vloertegels van de 650 badkamers in het nhow Amsterdam RAI Hotel. Een uitdagende en omvangrijke klus, waarbij de uitvoeringstechnische lat zeer hoog ligt.

“De uitdaging ligt in het creëren van het beoogde beeld”, zegt Daryl Otten, directeur van Van Beek Tegelprojecten. “De tegels zijn 20×20 cm en voorzien van horizontaal en verticaal ingezaagde lijnen van 2.5×2.5 cm. Hierdoor ontstaat er na verwerking een beeld van een mozaïekwand, waarbij de afzonderlijke tegels niet zichtbaar zijn. Daarnaast loopt het voegwerk van de wand over in het voegwerk van de vloer. We mogen gerust stellen dat hier de hoogste graad van vakmanschap gevraagd wordt.”

Proefwand in Portugal
De tegels zijn custom made ontwikkeld door KeraStone in Barneveld,  een zusterbedrijf van Van Beek Tegelprojecten. In nauwe samenwerking met mededirecteur Gerrit van Gaalen, die ook eigenaar is van KeraStone, is aan deze ontwikkeling veel tijd besteed. “De tegels zijn geproduceerd in Portugal”, aldus Otten. “Samen met Gerrit van Gaalen ben ik naar de fabriek afgereisd om een proefwand te maken. Daar hebben we de situatie in Amsterdam volledig gesimuleerd. Met de Eurocol lijm en voeg die we op dit project toepassen, heb ik een aantal vierkante meter tegels geplakt. Zo konden we beoordelen of de tegel voldeed aan de modificaties die afgesproken waren met Pleijsier Bouw en NH Hotels. Na ons uiteindelijke akkoord zijn de tegels geproduceerd.”

Van Beek Tegelprojecten

20 tot 25 badkamers per week
Inmiddels zijn alle tegels geleverd. Ook zijn de eerste badkamers al voorzien van het hoogwaardige tegelwerk. Otten: “In goede samenwerking met een tegelzetbedrijf uit België betegelen we 20 tot 25 badkamers per week. En dat ruim veertig weken lang, om uiteindelijk 17.000 vierkante meter wanden en vloeren in een strokend patroon van mozaïek te voorzien.” Een praktische uitdaging waar Van Beek Tegelprojecten voor staat, is het verkrijgen van een uniforme uitstraling. “Daartoe betegelden we één badkamer als referentie”, zegt Otten. “De kwaliteit en uitstraling van die badkamer geldt als de standaard. Daar moeten de overige 649 badkamers aan voldoen.”

Duurzaam bijdragen
Tijdens de uitvoering stuurt Van Beek Tegelprojecten continu op kwaliteit, planning en duurzaamheid. Een goed uitgangspunt voor de te behalen BREEAM-certificering van het project. “Daarnaast doen we aan afvalscheiding en overleggen we de emissiecertificaten van de lijmfabriek Eurocol”, zegt Otten. “Zo dragen we niet alleen technisch en esthetisch, maar ook duurzaam bij aan het hoogwaardige interieur van het RAI Hotel.”    

Tekst: Patricia van der Beek
Beeld: Van Beek Tegelprojecten

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Infra PlusCBA Tiel