Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
nhow Amsterdam RAI | ‘Afbouw is vlot verlopen dankzij strakke planning en goede samenwerking’

nhow Amsterdam RAI | ‘Afbouw is vlot verlopen dankzij strakke planning en goede samenwerking’

Voor de indeling van de verdiepingen van nhow Amsterdam RAI zijn hoofdzakelijk metalstudwanden toegepast. Al deze wanden, zo’n 1.800 vierkante meter per verdieping, zijn geplaatst door CBA Tiel B.V.. De afbouwspecialist monteerde ook de systeemplafonds in de centrale gangen van alle verdiepingen.

Pleijsier Bouw benaderde CBA Tiel al in het aanbestedingstraject om mee te rekenen aan het afbouwdeel. Knauf, leverancier van innovatieve afbouwsystemen en -materialen en partner van CBA Tiel, haakte eveneens vroeg aan. Met z’n drieën leidden zij de afbouw van begin tot eind in goede banen.

Wanden en plafonds

“Op elke verdieping met hotelkamers brachten we circa 1.800 vierkante meter aan diverse typen metalstudwanden aan”, vertelt calculator/werkvoorbereider René Kiezenberg van CBA Tiel. “Ook monteerden we per verdieping een kleine 400 vierkante meter metalstudplafonds. De centrale gangen en liften zijn voorzien van systeemplafonds. Verder zijn er diverse algemene verdiepingen, zoals de begane grond, de 17e en 23e verdieping. Daar monteerden we eveneens metalstudwanden en systeemplafonds.”

2,5 week per verdieping

CBA Tiel had per verdieping 2,5 week om alle metalstudwanden en metalstudplafonds te plaatsen. In dat tijdsbestek moest CBA Tiel het stelwerk verrichten, de beplating plaatsen en isolatie aanbrengen. Daartussendoor moesten de loodgieter en elektricien hun installaties plaatsen. “Een vrij strakke planning”, aldus Kiezenberg. “Onze werkzaamheden volgden direct op het plaatsen van de puien. Daar lag ook meteen onze uitdaging. Als de pui door bijvoorbeeld te harde wind niet geplaatst kon worden, konden wij ook niet verder.”

Goede voortgang

Via een uithangsteiger, door een transportopening in de pui, bracht CBA Tiel het afbouwmateriaal naar binnen. Kiezenberg: “Een hele klus, zeker als je bedenkt dat er om de twee weken 2,5 truck vol met gipsplaten aangevoerd werd. En dan nog alle bijbehorende profielen en isolatiemateriaal! Toch zat de voortgang er goed in. Dit is mede te danken aan de strakke planning en goede samenwerking met Pleijsier Bouw. Dat hield de vaart en positieve sfeer erin. Het is dan ook een schitterend gebouw geworden. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details