Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Next Level Dorshout: Modern dc voor single en multi-tenant gebruik

Next Level Dorshout: Modern dc voor single en multi-tenant gebruik

Met de oplevering van het nieuwe distributiecentrum met bijhorende kantoren aan Next Level Development in Veghel is de achtertuin van Bouwbedrijf van de Ven weer een mooi visitekaartje rijker. De nieuwbouw aan de Dorshout omvat een grote hal van ca. 17.500 m2, een mezzaninevloer van ca. 1.100 m2 en twee kantoren van gezamenlijk ca. 900 m2 op een perceel van ca. 27.230 m2. Opvallend is de hoogwaardige afwerking van het gebouw, met sandwich- en lichtdoorlatende panelen die het werkklimaat binnen bevorderen. Bovendien is het distributiecentrum zodanig gebouwd, dat het middels een paar simpele ingrepen opgesplitst kan worden in twee units met ieder hun eigen installatie.

Opvallend is de hoogwaardige afwerking van het gebouw, met sandwich- en lichtdoorlatende panelen die het werkklimaat binnen bevorderen.

Bouwbedrijf van de Ven is verantwoordelijk voor de bouw, installaties en infrawerkzaamheden van het Next Level project, behoudens de heipalen, funderingsconstructie en vloerenconstructie, vertelt projectleider Chris van den Biggelaar. “Op basis van het esthetische ontwerp en de vergunningstekeningen van Architectenburo Olieslagers hebben Van Berlo Bedrijfsvloeren en Van Berlo Systeemfunderingen het ontwerp voor de onderbouwconstructie gemaakt. Vervolgens hebben wij de bovenbouwconstructie geëngineerd, in nauwe samenspraak met alle onderaannemers. Zo zijn we gekomen tot een haalbaar en maakbaar ontwerp met een staalconstructie, kanaalplaat mezzaninevloeren, kanaalplaat tussenvloeren en stalen dakplaten. Voor de gevelafwerking is gekozen voor een betonnen plint met daarboven sandwichpanelen, aluminium kozijnen en aluminium gevelbanden. Lichtdoorlatende panelen zorgen hierbij voor extra daglichttoetreding in het warehouse, waardoor het werkklimaat wordt verbeterd. Bovendien geven zij het gebouw een opvallende en speelse uitstraling.” Voor de kantoren is gekozen voor een combinatie van vliesgevels en aluminium composietbeplating.

Voor de kantoren is gekozen voor een combinatie van vliesgevels en aluminium composietbeplating.

Zowel geschikt voor single als multi-tenant gebruik

“Met de realisatie van Next Level Dorshout hebben wij een brownfieldlocatie aan de snelweg A50 een nuttige nieuwe bestemming gegeven”, vertelt Van den Biggelaar. “Bijzonder is dat het gebouw zowel geschikt is voor single als multi-tenant gebruik. Naar wens kan het dc in twee delen worden verhuurd, waarbij ook de installatietechnieken worden opgesplitst.” Waar unit 1 ruimte biedt aan 8.181 m2 warehouse met 8 loading docks, 352 m2 mezzanine en circa 540 m2 kantoren, omvat unit 2 in totaal 9.374 m2 warehouse met 11 loading docks, 744 m2 mezzanine en circa 400 m2 kantoren. “Uniek is bovendien de vorm van het gebouw, waarbij de achterzijde van unit 1 de schuine perceelvorm volgt.”

Hoge BREEAM-NL-ambitie

Het complete project is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-NL ‘Excellent’ certificeringscriteria, vertelt hij. “Hierbij is nadrukkelijk gefocust op milieu, ecologische waarde en biodiversiteit. We hebben milieubewust gebouwd met FSC-hout en materialen van ISO 14001-gecertificeerde fabrikanten. Op het dak komen zonnepalen. Het terrein is voorzien van een asfaltverharding en onderhoudsvriendelijk ingericht. Voor de tuin is gekozen voor planten en struiken die de biodiversiteit in het gebied stimuleren. Bovendien zijn nestkastjes in de groenzones geplaatst.”

Klein bouwterrein, grote uitdagingen

Grootste uitdaging in dit project volgens Van den Biggelaar was het relatief kleine bouwterrein. “Bovendien hadden we te maken met corona en de onzekere beschikbaarheid van materialen. Een goede planning en regelmatige afstemming waren dus nog meer noodzakelijk. Waar mogelijk hebben we materialen eerder ingekocht en tijdelijk opgeslagen op de bouw, zodat onze vakmensen niet mis grepen. Hierdoor is de bouw toch soepel verlopen. Begin dit jaar is het project opgeleverd.”

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Next Level Development
  • Bouwmanagement Bouw-Adviesbureau van der Zanden B.V.
  • Architect Architectenburo Olieslagers
  • Aannemer Bouwbedrijf van de Ven (bouw, installaties en infrawerkzaamheden)
  • Heipalen, funderingsconstructie en vloerenconstructie Van Berlo Bedrijfsvloeren en Van Berlo Systeemfunderingen
  • Staalconstructie GS Staalwerken
  • Systeembekledingen Hardeman | van Harten
  • W- en E-installaties Hoppenbrouwers
  • Grond-, riolerings- en verhardingswerkzaamheden Van de Beeten

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details